Maşinile care blochează mijloacele de transport vor fi ridicate

Data actualizării: Data publicării:
masina blocaj tramvai

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat luni că mașinile care blochează mijloacele de transport sau chiar artere importante vor fi ridicate.

Ea a dat un exemplu petrecut chiar în această dimineață, când linia de troleibuz 70 a fost blocată de un autoturism timp de două ore, de la 6:00 până la 8:10, în zona bulevardului Basarabia.

„Începând de astăzi chiar, toate mașinile care vor bloca tramvaiele, troleibuzele, autobuzele, transportul în comun în general, alte căi de acces, de asemenea, circulația, banda I, vor fi ridicate, până la aprobarea acestor norme de către consiliile locale, respectiv general pentru Primăria Capitalei, de către o platformă aflată la Administrația Străzilor și care va putea să acționeze urgent”, a anunțat primarul general al Capitalei.

Ea a precizat că legea s-a clarificat prin norme la sfârșitul anului, iar aceste norme trebuie să fie însușite de către toate primăriile, atât generală, cât și de sectoare, prin norme interne.

„Este foarte rău că azi-dimineață cei care au constatat (Poliția Locală - n.r.) că o mașină privată, un autoturism, blochează linia de troleibuz 70 nu au acționat, chiar dacă nu sunt aceste proceduri votate încă în consiliile locale, potrivit legii. Se putea acționa imediat, energic, venea platforma de la Administrația Străzilor, ridica autoturismul, îl ducea într-o zonă în care nu mai bloca pe nimeni”, a arătat Gabriela Firea.

„Ce să spun despre astfel de proprietari de mașini? Înțeleg că este greu, că este iarnă, nu e prima iarnă pe care o depășim, dar nici să-ți lași mașina și să blochezi accesul atâtor cetățeni la mijloacele de transport în comun!”, a adăugat primarul general.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri