MASTERPLANUL DIN DOMENIUL TRANSPORTURILOR a intrat în dezbatere publică. Unde poți trimite observațiile tale? 

Data publicării:
AUTOSTRAZI 1

FOTO http://forum.construim-romania.ro

Ministerul Transporturilor, prin Direcția Generală Managementul Fondurilor Externe, supune dezbaterii publice Master Planul General de Transport al României, în perioada 1 – 30 octombrie 2014, cu următoarele precizări.

Cei interesați pot transmite, în perioada 1 – 30 octombrie 2014 observații și sugestii pe adresa de e-mail postransport@mt.ro, în atenția doamnei Anca Enăchescu.

Ca urmare a recomandărilor formulate de Comisia Europeană, Master Planul de Transport al României va fi completat cu următoarele date și informații: Testarea proiectelor din Master Planul de Transport să se realizeze în baza unor criterii de prioritizare, care țin cont de performanța economică și apartenența la TEN-T CORE, la care se pot adăuga și criterii precum accesibilitatea sau mediul; Revizuirea valorilor estimate ale proiectelor de infrastructură, pe baza standardelor de cost și a specificității proiectelor de infrastructură;  Asumarea direcțiilor de reformă feroviară, stabilite prin Master Planul General de Transport al României.

POȚI CONSULTA MASTERPLANUL DE TRANSPORTURI AICI

Ioan Rus a prezentat noul Masterplan de transporturi: mai puține autostrăzi, mai multe drumuri expres

Pentru stabilirea perioadei de implementare a proiectelor, în vederea elaborării strategiei de implementare, se vor avea în vedere următoarele criterii: Durata de implementare a proiectelor; Constrângerile determinate de sursele de finanțare; Maturitatea proiectelor.

Master Planul de Transport urmează a fi completat și cu o serie de informații specifice, astfel:

a. La sectorul de transport rutier, urmează a fi completată lista proiectelor de infrastructură de transport pentru variante de ocolire și drumuri express, ca urmare a testării suplimentare de noi proiecte;
b. La sectorul de transport feroviar, urmează a fi revizuite valorile proiectelor și testate proiectele de electrificare și cele de reabilitare a căii ferate pentru transportul de marfă;
c. La sectorul de transport naval, analiza problemelor urmează a fi completată cu informații privind operarea mărfurilor în porturi, inclusiv testarea suplimentară a unor noi proiecte;
d. La sectorul de transport aerian, analiza problemelor urmează a fi completată cu categoriile noi de aeroporturi, inclusiv testarea suplimentară a unor noi proiecte;
e. La sectorul intermodal, analiza problemelor urmează a fi completată cu informații privind volumul de mărfuri operate în centrele intermodale.

Schimbare de plan. Autostrada Sibiu - Piteşti ar putea deveni drum expres

Prima dezbatere publică cu privire la acesta vizează domeniul de transport rutier și va avea loc la sediul Ministerului Transporturilor (B-dul Dinicu Golescu nr.38, sector 1, București) în data de 7 octombrie 2014.

Persoanele interesate să participe sunt rugate să se înscrie la adresa de e-mail postransport@mt.ro, până la data de 6 octombrie 2014, ora 16:00, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Accesul participanților la ședința publică va fi permis pe la intrarea principală a MT, începând cu ora 9:30.

Pentru celelalte domenii de transport, dezbaterile publice vor fi organizate, după cum urmează:

- 9 octombrie: feroviar;
- 13 octombrie: naval;
- 15 octombrie: aerian și intermodal.

Prin transmiterea de sugestii, propuneri și observații vor contribui la definitivarea acestui document de importanță strategică pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri