Măsuri după accidentele mortale din zona Splaiului Dâmboviţei. Vor fi montate limitatoare de viteză şi parapete din beton

Data publicării:
masina accident dambovita

Măsurile trebuie luate în regim de urgenţă.

Reprezentanţii Administraţiei Străzilor, instituţia care are în gestionare acest sector de drum, au susţinut că vor monta, până luni, limitatoare de viteză şi panouri de avertizare.

În ceea ce priveşte parapetele de beton, acestea trebuie cumpărate prin licitaţie, iar dacă vor fi contestaţii, procedura ar putea dura cel puţin o lună şi jumătate.

Primarul Robert Negoiţă a declarat luni că intenţionează să monteze parapeţi de protecţie pe cursul Dâmboviţei în zona Sectorului 3 şi că va cere acceptul Primăriei Generale a Capitalei.

Am văzut în presă că PMB aruncă rezolvarea problemei către Apele Romane şi invers. De aceea, voi face chiar luni o solicitare catre PMB, prin care să cer permisiunea să ne putem ocupa noi, Primăria Sectorului 3, să luăm măsuri de siguranţă pe zona de splai care intră pe raza Sectorului 3.‪
Nu putem să ignorăm, pur şi simplu, faptul că lipsa gardurilor de protecţie a luat şansa la viaţă a două persoane! (...)

Gardurile de protecţie lipsesc de ani de zile, pe ambele sensuri de mers”, a declarat Robert Negoiţă.

O maşină în care se aflau patru persoane a căzut sâmbătă în râul Dâmboviţa. În urma accidentului, o persoană a murit şi alte trei au ajuns la spital. În autoturism se afla şi un copil. La faţa locului, s-au deplasat două echipaje ale SMURD, care au scos victimele din autoturism şi le-au aplicat manevre de resuscitare. 

Citiţi şi:

Un nou accident pe Splaiul Dâmboviței. Mărturia polițistului care a salvat viața unui copil

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri