Măsuri speciale de securitate pe Aeroportul Internaţional Otopeni din cauza caniculei

Data publicării:
aeroport otopeni

La fiecare trei minute o aeronavă aterizează şi decolează de pe cel mai mare aeroport din ţară. Sunt peste o mie de oameni care lucrează pe pista aeroportului Otopeni, iar măsurile anticaniculă îi vizează în primul rând pe ei.

Pista are peste 50 de grade, iar dispecerii de sol sunt nevoiţi să preia avioanele care aterizează sau decolează. Un avion cu peste 150 de oameni la bord se apropie de terminal. Aici un dispecer aşteaptă să îl dirijeze. Dispecerul de sol nu zăboveşte mai mult de 10 minute la soare. Se retrage în turn până la următoarea misiune. Este una dintre măsurile luate pe timpul caniculei. Cei care dirijează aparatele lucrează în ture scurte, nu mai mult de o oră.

Avioanele de pasageri aterizează sau decolează în medie la 3 minute. „Motivul este acela de a testa rezistenţa ei. Este posibil să cedeze, dar din fericire până acum nu am avut probleme”, a declarat Octavian Berleanu, şeful Serviciului Trafic Sol Aeroportul Otopeni.

La nici doi kilometri distanţă de turnul de dirijare la sol echipajele de urgenţă sunt şi ele în alertă.

Confom legislaţiei, asigurăm apă, sunt foarte mulţi oameni care lucrează pe pistă. Medicii asigură intervenţiile”, a spus Valentin Iordache, director de comunicare Aeroportul Otopeni.

Medicii spun că expuşi sunt în primul rând pasagerii transferaţi din avion, unde temperatura nu depăseşte 26 de grade, spre terminale sau cei care aşteaptă pe pistă îmbarcarea în aeronavă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri