Sari la conținut

Măsurile dispuse de Gabriela Firea pentru prevenirea incendiilor de vegetație în Delta Văcărești

 

Am cerut Poliției Locale a Municipiului București să monitorizeze în permanență Parcul Natural Văcărești care a fost declarat de curând arie naturală protejată. Prioritatea noastră este în prezent atât protejarea acestui spațiu unic în București, dar și siguranța cetățenilor care locuiesc în apropierea Lacului Văcărești”, a declarat Firea.

Primăria Municipiului București, prin Poliția Locală, a amplasat pe unul din cele mai înalte imobile din zonă o cameră video care permite monitorizarea întregii arii, astfel încât să poată fi identificate rapid eventualele focare de incendiu sau posibile fapte antisociale, precizează sursa citată.

Totodată, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control, Salubritate și Serviciul Ordine și Liniște Publică, sprijiniți de unități din cadrul Patrulei Călare, au efectuat, în zona Lacului Văcărești, acțiuni privind respectarea normelor de salubrizare și igienizare, precum și depistarea faptelor antisociale, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, primarul general a precizat că municipalitatea, împreună cu Asociația Văcărești și alte instituții din domeniul cercetării, își doresc să își depună candidatura pentru administrarea Parcului Natural Văcărești cu respectarea condițiilor din Ordonanța de Urgență 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și a faunei sălbatice, aprobată prin lege în 2011.

Zilele trecute s-au produs mai multe incendii de vegetație în zona Lacului Văcărești.