Sari la conținut

Maternitate nou-nouță, cu bacterii periculoase

Maternitatea din Fălticeni ajunsă celebră după ce localnicii au filmat cum incubatoarele nou-născuţilor sunt mutate în noul sediu cu ajutorul tractoarelor Salubrităţii nu poate fi deschisă. În urma unor controale făcute de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, s-au descoperit bacterii periculoase în noul sediu al maternităţii, abia inaugurat.

Este o procedură standard, pe care o face Direcția de Sănătate Publică de la Suceava, pentru autorizarea instituției medicale, după mutarea ei într-un nou sediu. Reprezentanții maternității trebuiau să facă dezinfecția totală și sterilizarea totală a întregului spațiu, dar și a mobilierului și instrumentarului medical, după care reprezentanții DSP sunt chemați să preleveze probe de pe toate suprafețele.

Din cele 100 de probe care au fost recoltate de inspectori, două au fost neconforme, motiv pentru care DSP Suceava nu poate da autorizație de funcționare pentru noua maternitate.

În consecință, DSP a recomandat conducerii maternității să fie reluată această procedură de dezinfecție cu un alt produs dezinfectant decât cel folosit inițial. Urmează ca apoi să fie recoltate de la maternitate noi probe.