McDonald's şi Burger King angajează români pentru restaurantele din Germania

Data publicării:
burger king

Posturile scoase la concurs în România de restaurantele McDonald's şi Burger King din Germania sunt de ajutoare. Aşadar, cei care vor reuşi să le ocupe nu vor sta prea mult în bucătărie, ci se vor ocupa în mare parte de curăţenie. Însă vor avea posibilitatea să promoveze, căci în funcţie de negocieri, contractul semnat poate fi unul pe termen lung.

Salariul iniţial este mic pentru standardele din Germania, dar mare pentru cele din România. Între 1400 şi 2200 de euro, brut, pe lună, în funcţie de oraşul în care se află restaurantul. În sistemul fiscal german, taxele pe muncă diferă de la un land la altul.

Însă, indiferent de regiune, salariul net încasat de românii din restaurantele fast-food din Germania nu va fi mai mare de 1500 de euro pe lună. Dar tot înseamnă de câteva ori mai mult decât cei 225 de euro încasaţi de angajaţii începători ai restaurantelor McDonald's din România.

Însă salariile încasate în România reprezintă doar jumătate din totalul beneficiilor, declarau de curând reprezentanţii lanţului de restaurante pentru Ziarul Financiar. În plus, salariile sunt majorate anual, ce e drept cu doar câteva procente.

Dar există beneficii şi în Germania. În funcţie de contractul semnat, românii din restaurantele McDonald's şi Burger King de acolo pot beneficia de cazare şi masă gratuite.

Potrivit anunţului de angajare, experienţa în domeniul fast-food reprezintă un avantaj, însă limba germană este obligatorie. Tocmai de aceea, pentru cele 15 posturi scoase la concurs şi-au depus CV-urile doar cinci candidaţi, trei din Bucureşti, unul din Iaşi şi unul din Sibiu, au declarat pentru Gândul reprezentanți de la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Iar oferta este postată de ceva vreme pe site-ul Eures al celor de la ANOFM. Data-limită pentru depunerea CV-urilor este 19 august. Acestea trebuie să fie scrise în limba germană şi să fie întocmite în formatul Europass.

Candidaţii trebuie să se adreseze consilierului Eures din judeţul în care locuiesc pentru a se înregistra. Consilierul îi va invita apoi la un interviu pe cei care corespund cerinţelor.

Mai multe detalii despre posturile scoase la concurs de McDonald's şi Burger King în România sunt disponibile în secţiunea Eures a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri