Medic: „Protestatarii, niște idioți. Să vă facă Tudor Chirilă endoscopie”. Reacțiile stârnite

Data publicării:
razvan constantinescu medic iasi

Un medic din Iaşi, care i-a jignit pe protestatarii din Piaţa Victoriei, ba chiar a sugerat că va refuza să-i trateze, va trebui să dea explicaţii şefilor de la spitalul unde lucrează, dar şi Colegiului Medicilor. În apărarea sa, doctorul, care e şi membru de partid, spune că a vrut să atragă atenţia asupra dotărilor slabe ale spitalelor.

Medicul Răzvan Constantinescu e gastroenterolog la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, dar şi membru ALDE. Era de gardă când a postat pe Facebook un mesaj din care reiese că va refuza să-i trateze pe oamenii care au protestat săptămâna trecută, faţă de intenţia coaliţiei PSD-ALDE de a schimba Legile justiţiei.

Postarea medicului: „Sunt furios. Anunț de pe-acum că blochez din prima secundă orice idiot care anunță pe Facebook că merge sau că a fost în Piața Victoriei! Când vi s-au închis spitalele, ați stat ca niște șobolani, că nu v-a convocat Securitatea! Să vă facă Tudor Chirilă endoscopie, clar?!”

Pe lângă reacţiile negative de pe reţeaua socială, doctorul s-a ales cu plângeri atât la spitalul la care lucrează, cât şi la Colegiul Medicilor.

„Eu cred că trebuie analizat comportamentul acestui om, din toate punctele de vedere. Consiliul Etic va lua şi va analiza toate aceste postări. Este o chestie inedită şi pentru mine. În 11 ani nu am avut aşa ceva”, spune Ioan Bârliba, manager la spitalul „Sfântul Spiridon”.

„Există un număr de sesizări pe care l-au făcut diverse persoane. Va face o sesizare şi Colegiul Medicilor din Iaşi, care va fi trimisă la nivel naţional”, a declarat Liviu Oprea, președintele Colegiului Medicilor din Iași.

Medicul Răzvan Constantinescu susţine acum că mesajul a fost interpretat greşit.

„Furia era creată de faptul că această instituţie care avusese la momentul desfiinţării, în 2011, cei mai buni indicatori de performanţă a fost comasată şi nimeni nu a protestat. Noi nu mai avem endoscoape, nu aţi protestat când trebuia”, a explicat Răzvan Constantinescu pentru Digi24. În ciuda acestor explicații, vineri, medicul a postat un mesaj: „Ştie cineva, se mai adună prostovanii mâine sau poimâine? Ca să am grijă şi să tac”.

Varujan Vosganian, unul din liderii ALDE, partidul din care face parte medicul, i-a luat apărarea acestuia, tot într-o postare pe Facebook. 

„Doctorul Constantinescu și-a exprimat, în stilul vioi care-l caracterizează, nedumerirea (ca să nu zic indignarea) că tinerii frumoși și liberi nu au găsit de cuviință să protesteze de atâtea ori când se petreceau lucruri dramatice, cum ar fi retezarea salariilor medicilor sau închiderea spitalelor, dar găsesc mult mai important să iasă în stradă pentru a-i apăra pe unii procurori. Scopul postării doctorului Constantinescu a fost legat de această stranie apetență a unui spirit care se declară civic de a ignora toate celelalte probleme dureroase din viața românilor, concentrându-și toate energiile protestatare spre adularea Procuraturii”, a scris Varujan Vosganian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri