Medicul român care preferă să profeseze în țară 

Data publicării:
MEDIC

Imediat după absolvirea facultăţii de stomatologie, Iuliana a decis să deschidă un cabinet medical la ţară, într-un loc retras, de care toţi ceilalţi medici fugeau. Şi asta, în ciuda faptului că primise oferte de muncă din Occident.

Eu mă simt bine aici în ţară, îmi place aici, chiar dacă sunt mai multe părţi pozitive în domeniul meseriei în străinăte, dar şi aici sunt o grămadă de provocări pe care mi-ar plăcea să le rezolv”, a spus Iuliana Tripon, medic stomatolog. 

S-a mutat în Bratca, o comună situată la 70 de kilometri de Oradea. S-a împrietenit repede cu sătenii, iar programările se fac uneori în plină stradă. Deşi e la ţară, cabinetul Iulianei e mai bine dotat decât unele din cele de la oraş. O investiţie de 7.000 de euro, fonduri europene, le oferă pacienţilor cele mai moderne condiţii.

„Am accesat în septembrie 2012, am depus dosarul pentru obţinerea de fonduri europene pentru modernizarea cabinetului şi a fost un drum lung dar am reuşit”, a spus Iuliana Tripon. Pacienţii vin din toate cele şapte sate ale comunei. Oamenii au numai cuvinte de laudă la adresa tinerei. În următorii ani, Iuliana vrea să deschidă şi un cabinet de radiologie dentară, tot cu ajutorul banilor europeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri