Meniul dintre sărbători: mai multe legume şi fructe

Data publicării:
fructe mediafax-1

În pieţe, cel mai bine s-au vândut citricele şi merele româneşti.

Portocalele nu costă mai mult de patru lei kilogramul. Cam tot atât sunt şi clementinele, aşa că oamenii au plecat cu sacoşele pline din pieţe.

După zile în şir cu mâncăruri grele, puţină dietă înainte de Revelion nu strică, spun ei.

În pieţele din Bacău, un kilogram de mere costă între 1 şi 3 lei, iar portocalele şi bananele nu depăşesc patru lei. Cartofii se vând cu cel mult doi lei kilogramul.

În decembrie, vânzările au crescut cu 40% faţă de o lună obişnuită a anului

Românii au lăsat în magazine un miliard de euro doar în luna decembrie, potrivit comercianţilor. Aceasta înseamnă până la 15% din vânzările dintr-un an întreg.

În medie, românii cheltuie peste 1.500 de lei pentru cele două petreceri de la sfârşitul anului. Bugetul din 2013 este cu o cincime mai mare decât în 2012.

Cei mai mulţi bani se duc pe mâncare şi băutură. Pe astfel de produse sunt cheltuiţi, în medie, 600 de lei. Asta înseamnă 40% din bugetul total de sărbători. În această perioadă, o sumă mare de bani este alocată și pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, cosmetice și pentru cadouri.

Până pe 30 decembrie, hipermarketurile şi supermarketurile vor fi deschise până spre miezul nopţii. În ultima zi a anului, majoritatea marilor magazine vor trage obloanele la ora 19.00. Se vor deschide pe 2 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri