Mesajul ambasadorului SUA, la doi ani de la #Colectiv

Data actualizării: Data publicării:
klemm colectiv foto ambasada sua
Foto: Facebook / Ambasada SUA

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost, luni, împreună cu soţia sa, Mari, să depună flori la memorialul de la clubul Colectiv. El a amintit că mesajul acelor zile a fost „corupţia ucide” şi a spus că există încă o credinţă puternică în România că trebuie să se facă mai mult împotriva corupţiei.

klemm colectiv foto ambasada sua
Foto: Facebook / Ambasada SUA

„Suntem aici pentru a ne aminti acea noapte şi pentru a exprima condoleanţele noastre dar şi solidaritatea. Mesajul acelor zile a fost «corupţia ucide» şi cred că există încă o credinţă puternică în România că trebuie să se facă mai mult împotriva corupţiei, iar Statele Unite vor sprijini mereu lupta împotriva corupţiei”, a spus diplomatul american.

În urmă cu doi ani, în seara zilei de 30 octombrie 2015 a avut loc una din cele mai mari tragedii din istoria recentă a României - incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia 65 de tineri au murit, iar alţi aproape 200 au fost răniţi. Acum, supravieţuitorii încă se luptă cu rănile, cu operaţiile, cu mănuşile compresive. Spun că nu s-a schimbat nimic şi cer să se facă dreptate, pentru că au trecut doi ani fără ca justiţia să găsească vreun vinovat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri