Sari la conținut

Mesajul de adio lăsat de studentul de 10, dispărut de cinci zile

Luni, ora 15.38. Tânărul de 21 de ani este surprins de camerele de supraveghere când iese din curtea casei. La prima vedere, studentul pare destul de relaxat, ca şi cum ar avea o destinaţie precisă. O ia la stânga, pe uliţă iar aici se termină filmul. Din acest moment nimeni nu mai ştie nimic de el. După câteva ore, când a văzut că fiul ei nu se mai întoarce acasă, mama a intrat în panică.

Aveam o presimţire, o remuşcare în suflet, nu-mi găseam liniştea şi simţeam că ceva e în neregulă”, povesteşte mama tânărului.

A rămas surprinsă când a intrat în camera tânărului şi i-a văzut telefonul pe noptieră. În sertar a găsit buletinul şi cardurile bancare. Sub o carte, biletul de adio: „Vă rog să mă iertaţi! V-am iubit şi vă iubesc! Să mă uitaţi dacă puteţi!”.

Cu lacrimi în ochi, mama povesteşte că ceva s-a întâmplat cu fiul ei când a fost plecat în Franţa, la studii: „Era mai abătut când a plecat, avionul a făcut escală în Varşovia şi atunci i-a fost furat cardul cu bani şi carnetul de student. El, de atunci, s-a speriat”.

La facultate, nimeni nu-şi explică de ce un bursier cu 10 pe linie, ar fi dispărut intenţionat, fără urmă.

Conform sistemului francez de notare de la 1 la 20, studentul a obtinut rezultate foarte bune, având în vedere faptul că o notă mai mare de 14,15 reprezintă echivalentul notei zece”, declară Simina Mastacan, decan la Facultatea de Litere.

M-a pus pe gânduri faptul că eu nu l-am văzut socializând foarte mult. Întotdeauna era aşezat în spatele clasei”, afirmă conf. dr. Elena Bonta, directorul Departamentului de Limbi şi Literaturi Străine.

Poliţiştii nu exclud posibilitatea ca tânărul să-şi fi pus capăt zilelor.

„Poliţiştii au solicitat darea în urmărire naţională a tânărului, iar verificările şi cercetările continuă pentru a stabili cu exactitate în ce condiţii acesta a dispărut”, a declarat Măriuca Samson, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

Oricine vede această fotografie vă rugăm din suflet să sunaţi la aceste numere, vă rugăm din suflet. Mami, dacă într-adevăr vezi aceste mesaje, te rog din suflet să vii acasă, nu-ţi voi reproşa nimic”, este mesajul mamei tânărului.

Tânărul are 1,85 metri înălţime, constituţie atletică, păr negru şi ochi căprui. Cine îl recunoaşte, este rugat să sune urgent la 112.