Principesa Margareta: România îşi consolidează libertăţile

Data actualizării: Data publicării:
Principesa Mostenitoare Margareta Craciun 2016 Savarsin �Daniel Angelescu
FOTO: © Daniel Angelescu

Custodele Coroanei României, principesa Margareta a transmis un mesaj românilor, cu ocazia Crăciunului, în care a precizat că România îşi consolidează libertăţile, însă evenimentele din lume fac ca țara noastră să se confrunte cu dificultăţi greu de imaginat în urmă cu două decenii.

Principesa Mostenitoare Margareta Craciun 2016 Savarsin �Daniel Angelescu
FOTO: © Daniel Angelescu

„România îşi consolidează libertăţile şi foloseşte bine instrumentele dezvoltării. Societatea noastră dovedeşte conştiinţă şi intransigenţă, doreşte informaţie şi să dovadă de spirit civic. Autoritatea politică este chemată să dea examen de competenţă şi de etică. Ne lipseşte încă reflexul de a respecta legea, fără să ne oblige cineva”, scrie principesa Margareta în mesajul adresa românilor.

„Prosperitatea nu asigură automat echilibrul şi siguranţa în ţările noastre. Deviere de la principii şi valori, momente de rătăcire pot interveni în orice societate, chiar şi cele mai avansate de pe glob. România are de făcut faţă unor dificultăţi care erau de neimaginat acum 20 de ani”, avertizează principesa.

„Anul acesta este un an al durerii, în care ne-am despărţit de regina Ana. Cei 68 de ani pe care Regina noastră i-a dăruit Regelui şi ţării ne-au făcut să credem că ea va fi mereu cu noi. Regina a plecat lăsând în urmă tristeţe, dar şi un exemplar legământ de devotament, modestie şi hotărâre”, adaugă principesa Margareta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri