Mesajul Gabrielei Firea pentru românii din străinătate. Ce i-ar face să se întoarcă în țară

Data publicării:
firea icon

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că românii plecați în străinătate se vor gândi de două ori înainte să se întoarcă acasă dacă în societate există permanent tensiune. Aceasta, spune ea, în ciuda faptului că se construiesc școli, străzi și spitale.

Eu cred că acest mesaj trebuie să îl transmitem românilor: că îi iubim, că îi preţuim, că ne gândim la ei şi muncim. Şi lăsăm la o parte tensiunile şi certurile interne şi încercăm să fim cât mai constructivi”, a spus Firea, potrivit News.ro.

Pentru românii care decid să se întoarcă în ţară şi au anumite ezitări, pentru că se gândesc poate că s-au obişnuit cu un nivel de viaţă mai ridicat, cu o civilizaţie pe care o au oraşele occidentale şi poate îşi pun întrebarea dacă ne putem şi noi ridica ca ţară sau ca oraşe la acel nivel. Eu spun că da, din foarte multe pespective”, a afirmat Gabriela Firea.

Ea a menţionat în acest sens că Guvernul a crescut salariile şi pensiile.

Iar prin faptul că săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare vor fi adoptate două proiecte extrem de importante pentru întreaga ţară, şi mă refer la parteneriatul public-privat şi la Legea achiziţiilor publice, foarte multe investiţii vor veni în România şi sunt convinsă că oameni de afaceri români şi străini vor avea un alt apetit de a se implica şi de a investi în proiectele de infrastructură, în cele de educaţie sau de sănătate din ţara noastră, din oraşele noastre”, a continuat edilul.

Firea a spus că atât autorităţile centrale, cât şi cele locale trebuie să contribuie la programul lansat de Guvern pentru românii de pretutindeni: „Cred că fiecare dintre noi trebuie să avem o contribuţie la acest program atât de generos, plin de solidaritate, lansat nu întâmplător de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă şi de doamna ministru Intotero chiar astăzi, când este Ziua egalităţii de şanse, când putem marca şi noi că Guvernul României este condus de o doamnă şi că avem foarte multe femei în Guvern, în Parlament, în autorităţi publice centrale şi locale, în agenţii şi cred că sunteţi în asentimentul meu să le transmitem tuturor românilor, dar mai ales astăzi tuturor femeilor românce care muncesc în afara graniţelor sau studiază că suntem cu gândul la ele, că nu le uităm şi că în fiecare zi mai facem câte ceva bun în plus, sperăm, pentru ca viaţa lor să fie mai bună în afara ţării sau aici în ţară”.

Fiecare în parte, cei care reprezentăm autoritatea publică, fie că suntem aleşi sau numiţi, avem o răspundere şi cred că, dacă ne facem fiecare în parte datoria, rezultatul va fi unul deosebit. Dacă însă românii din afara graniţelor vor observa că în ţară, chiar dacă vin investiţii, chiar dacă facem mai multe şcoli, mai multe străzi, mai multe spitale, dar este permanent o stare de instabilitate, permanent o stare incertă, un conflict social şi o tensiune în societate, nu cred că le dăm un bun exemplu românilor. Eu cred că, dimpotrivă, îi determinăm să se gândească de două ori dacă să se întoarcă în ţară sau să vină doar în vacanţă pentru Delta Dunării, pentru Maramureş, pentru mănăstirile din Moldova, pentru litoral şi pentru munţii noştri. Cred că în primul rând prin felul în care ne manifestăm dăm un bun exemplu şi le transmitem un mesaj românilor din afara ţării. Prin civilizaţia limbajului, prin decenţa cu care ne exprimăm şi prin faptul că nu încercăm să scoatem din orice situaţie un avantaj propriu sau permanent să criticăm şi să scoatem la tablă pe ceilalţi care muncesc. Eu cred că acest mesaj trebuie să îl transmitem românilor: că îi iubim, că îi preţuim, că ne gândim la ei şi muncim. Şi lăsăm la o parte tensiunile şi certurile interne şi încercăm să fim cât mai constructivi”, a subliniat Gabriela Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri