Mesajul lui Dacian Cioloș pentru românii din străinătate

Data publicării:
Dacian Ciolos_discurs Parlament_17.11_inquamphotos_foto 12

Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai românilor din diaspora. El a vorbit despre perioada pe care a petrecut-o în străinătate. „Sunt lucruri pe care nu le poți înlocui”, a spus el.

„Eu însumi am trăit – nu știu dacă pot să mă numesc din diaspora – dar din ultimii 15 ani, jumătate i-am petrecut în afara țării cu activitatea profesională, cu studiile, și știu ce înseamnă să fii afară și să rămâi într-un fel sau altul legat cu inima, cu sufletul, dar și cu familia, de acasă. Sunt lucruri pe care nu le poți înlocui”, a spus premierul.

„Întâlnirea de azi mi se pare extraordinară pentru că ea e foarte pragmatică, foarte concretă și foarte practică. Îmbinăm de data asta partea afectivă, pentru că știu că e întotdeauna o parte afectivă care apare în discurs, cu câteva lucruri practice. Cred, personal, că România a ajuns după Revoluție la un stadiu de maturitate colectivă în așa fel încât să poată să construiască împreună cu românii care au plecat”, a adăugat el.

Întâlnirea cu reprezentanți ai românilor din diaspora a fost găzduită de Banca Națională a României.

Dacian Cioloș a fost comisar european pentru agricultură între 2010 și 2014. După încheierea mandatului, a rămas la Bruxelles, ocupând postul de consilier al președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. A revenit în țară în noiembrie 2015, când a fost numit premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri