Mesajul lui Klaus Iohannis pentru ONG-uri

Data actualizării: Data publicării:
170509_PARLAMENT_SEDINTA_IOHANNIS_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos

Preşedintele Klaus Iohannis arată, în mesajul adresat către participanţii la Gala Societăţii Civile, că organizaţiile nonguvernamentale au „o capacitate formidabilă” în rezolvarea problemelor, reprezentând astfel un motor al schimbărilor bune din România.

170509_PARLAMENT_SEDINTA_IOHANNIS_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos

Felicit întreg sectorul asociativ pentru seriozitatea şi dăruirea cu care serveşte şi apără interesele oamenilor şi ale comunităţilor. De asemenea, admir modul în care a reuşit de multe ori să protejeze pe cei vulnerabili, dar şi democraţia, statul de drept, pădurile şi parcurile. Sunt enorm de mulţi oameni şi asociaţii care merită aprecierea mea pentru că s-au dedicat în ajutorarea familiilor, femeilor, copiilor, persoanelor cu nevoi speciale şi a celor care provin din medii dezavantajate. Mai mult, de fiecare dată când cultura, patrimoniul, clădirile, bogăţiile naturale au fost în pericol salvarea a venit de la dumneavoastră, aţi găsit imediat soluţii, v-aţi adunat forţele, cunoştinţele şi aţi acţionat. Apreciez sprijinul pe care îl oferiţi de fiecare dată, cu promptitudine, atunci când vine vorba de schimbări şi reforme legislative”, se arată în mesajul prezentat de către Ligia Deca, consilier de stat la Departamentul Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale, potrivit News.ro.

Preşedintele consideră că sectorul neguvernamental s-a impus ca factor determinant în societatea noastră.

Societatea civilă, de-a lungul timpului, a reuşit să se dezvolte şi să se organizeze prin asumarea responsabilităţii în faţa unor nevoi sau probleme. Cei prezenţi în cadrul acestui eveniment reprezentaţi motorul schimbărilor bune din România, prin muncă şi implicare activă în comunităţi, prin faptul că reuşiţi să lăsaţi o amprentă pozitivă în viaţa multor oameni”, crede Iohannis.

El a dat asigurări că va fi deschis la propunerile şi proiectele ONG-urile şi că va facilita dialogul între stat şi societate.

Organizaţiile non-guvernamentale demonstrează că au o capacitate formidabilă de a se solidariza în rezolvarea problemelor, nu numai prin identificarea şi scoaterea lor la lumină, ci prin implicare concretă, cu răspunsuri şi soluţii practice. Rolul societăţii civile a devenit unul extrem de puternic în prezent, dacă este să ne raportam la evenimentele recente. Prezenţa dumneavoastră în diferite regiuni, în diferite domenii, la momentul potrivit reprezintă o contribuţie esenţială în dezvoltarea dinamică a societăţii noastre”, se mai arată în mesajul prezidenţial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri