Mesajul postat pe Facebook de călugării de la Mănăstirea Sihăstria Rarăului 

Data publicării:
manastire FB

 

În pragul serii, venind un oaspete trimis de Dumnezeu şi însoţit de o maică şi un călugar căutând Mântuirea! Nu îl poţi trimite la o altă Mănăstire fie şi de maici (...) Dacă chiar vă preocupă starea acelei fete, mergeţi şi vă interesaţi la şcoală, în familie de unde au început problemele (...) problemele din familie vin şi pun capac şi inima omului este aceia care trece prin traume din cauza informaţiilor primite, trăite (...)”, scrie în mesajul postat de mănăstire pe reţeaua de socializare.

Eleva de la Colegiul Sf. Sava din Bucureşti, dispărută patru zile de acasă, ar fi fost găzduită la mai multe mănăstiri din Moldova. Este vorba despre Agapia sau Văratec din Neamţ şi Sihăstria Rarău din Suceava. Declaraţia a fost făcută de călugării de la Rarău, audiaţi azi-noapte de poliţişti. Sâmbătă, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor infirma, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, că Iulia Ionescu ar fi stat la vreo mănăstire din judeţ.

Călugării de la Mănăstrirea Sihăstria Rarăului le-ar fi declarat poliţiştilor că, după ce ar fi plecat din Bucureşti, Iulia Ionescu s-a oprit la una din mănăstirile din judeţul Neamţ unde a rămas peste noapte. Fata ar fi plecat vineri de acolo şi, cu un microbuz, a ajuns în Suceava, la Mănăstirea Sihăstria Rarăului, unde de asemenea, ar fi fost găzduită peste noapte.

Cu toate că ştia de situaţia fetei, stareţul mănăstirii nu a anunţat Poliţia.

Înainte de a se urca în tren la Suceava, Iulia şi-a sunat mama. I-a cerut iertare şi a anunţat-o că se întoarce acasă. Convorbirea a fost însă interceptată, aşa că poliţia a aflat de planurile fetei de a lua trenul spre casă.

Duhovnicul Iuliei Ionescu susţine că îi prevenise pe părinţi că adolescenta plănuise să plece la o mănăstire. Preotul mai spune că este foarte probabil ca mama copilei să fi ştiut unde să o caute. Cu toate acestea, femeia a negat această variantă şi a vorbit despre răpire.

Nu este singura problemă care trebuie lămurită acum de anchetatori. Conform unor surse din Poliţia Suceava, Iulia ar fi declarat şi că a stat la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului de la Dorna Arini, din Suceava, dar Stareţa de acolo o contrazice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri