Sari la conținut

Mesajul președintelui Iohannis de Ziua Românilor de Pretutindeni

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj de Ziua Românilor de Pretutidneni. Șeful statului a spus că cea mai bună manieră în care statul le poate recunoaşte contribuţia este să se pună în slujba lor.

„Ca în fiecare ultimă duminică a lunii mai, astăzi sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni, zi în care, oriunde ne-am afla, redescoperim bucuria de a face parte dintr-un popor care a oferit atât de multe întregii lumi. Cu atâţia români aflaţi acum peste hotare, cea mai bună manieră în care statul le poate recunoaşte contribuţia este să se pună în slujba lor”, se arată în mesajul președintelui țării.

Klaus Iohannis spune că anul trecut s-au făcut unele progrese în ceea ce priveşte oferirea de servicii consulare online, simplificarea recunoaşterii diplomelor, susţinerea întoarcerii în ţară prin antreprenoriat, dar mai sunt multe de făcut.

„Indiferent de domeniul în care muncesc, îmi doresc ca românii de pretutindeni să se susţină reciproc şi să participe la luarea deciziilor care le afectează viaţa. La mulţi ani români, de aici sau de acolo!”, încheie şeful statului.

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai, respectiv la 28 mai anul acesta.