Meserii mult-visate. Însoţitor de bord sau cum să călătoreşti mult pe gratis

Data publicării:
recurg 20la 20trucuri 20pentru 20a 20obtine 20slujba 20visata-34694

România este ţara din care provin cele mai multe însoţitoare de bord ale companiilor aeriene din Emiratele Arabe Unite. Companiile de recrutare trimit anual către Emirate 50.000 de CV-uri în medie, însă din cauza condiţiilor stricte doar 3% dintre candidaţi sunt angajaţi.

Andreea are 28 de ani şi lucrează la un salon de coafură din Iași. De când cea mai bună prietenă a ei s-a angajat la o companie aeriană din Quatar, visează şi ea să lucreze la mii de metri altitudine. „Îmi doresc să fiu plătită să călătoresc pe tot mapamondul, nu e nimic mai plăcut decât să stai două zile la New York, trei zile la Sao Paolo... Dar sunt şi dezavantaje! Trebuie să fii pregătit să nu ai viaţă personală, pentru că este foarte greu să găseşti o persoană care să te înţeleagă”, spune tânăra.

Andreea a făcut deja primul pas spre visul ei. A mers la interviu, dar înălțimea i-a făcut probleme. Dispusă să facă orice pentru visul ei, face streching cu un kinetoterapeut: La proba măsurătorii nu am ajuns la 2 metri şi 12, ci la 2 metri şi 10, mi-au lipsit doi centrimetri pe care îi pot recupera cu uşurinţă prin stretching, cu ajutorul unui kinetoterapeut.”

Companiile care recrutează însoţitoare de zbor spun că, în multe cazuri, ambiţia chiar dă rezultate.

Am avut o candidată care iniţial nu atingea 2,12. A făcut trei luni stretching şi a câştigat 1,5 centimetri înălţime. Aşa a trecut la 2,12 şi lucrează deja de aproape un an la (compania aeriană) Emirates”, povesteşte Radu Dranga, manager la o companie de recrutare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri