METEO. Următoarele luni de primăvară vor fi reci şi ploioase

Data publicării:
24 2003meteorolog-56591

La noapte, temperaturile minime se vor situa, în general, între -15 şi -3 grade. Local se va produce brumă. Şi în Bucureşti vremea va fi rece, cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi în jur de -4 grade.

Mâine, cerul va fi mai mult acoperit, iar aria precipitaţiilor se va extinde începând din vest şi sud-vest şi va cuprinde treptat toate zonele. În Banat, Crişana, sudul Olteniei şi al Munteniei, precum şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi.

În Maramureş şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile. La munte va ninge. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate în sud-vest şi în Carpaţii Meridionali.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul ţării şi la munte, cu viteze mai mari în Banat şi pe creste. Temperaturile maxime, în creştere faţă de ziua precedentă în regiunile intracarpatice, vor fi cuprinse între -5 şi 8 grade.

Mâine, în Bucureşti vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă a anului. Cerul va fi acoperit şi spre seară vor fi precipitaţii la început sub formă de ploaie şi lapoviţă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare după-amiaza. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

Nopţile următoare se vor menţine geroase

Minimele termice din timpul nopţii vor coborî spre minus 10 grade în mod constant.

Meteorologul Simona Andrei a explicat la Digi24 că situaţia este întreţinută de un aer foarte rece, de origine polară, care staţionează de zile bune în estul şi nordul continentului.

În zilele următoare vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare chiar şi în Bucureşti.

O uşoară îmbunătăţire a vremii va avea loc spre sfârşitul săptămânii viitoare, dar temperaturile vor fi sub media perioadei.

Cum va fi vremea în următoarele două luni

Luna aprilie va veni cu temperaturi scăzute mai ales în nord şi zona centrală, vor fi foarte multe ploi în vest, centru şi nord-estul ţării, a spus meteorologul.

În luna mai temperaturile vor fi, de asemenea, mai scăzute în mare parte a ţării, doar în sud şi sud est apropiindu-se de cele normale perioadei. De asemenea, în luna mai vor fi ploi abundente.

Începutul de vară va veni cu temperaturi normale perioadei, cu un mic excedent termic în sud-estul şi sud-vestul României. Lunile de vară vor fi marcate de cantităţi reduse de precipitaţii, a spus meteorologul Simona Andrei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri