Sari la conținut

Metoda prin care mai mulți gălățeni și-au extins locuințele

Lupta pentru un metru în plus de casă a atins la Galaţi un alt nivel. Foarte mulţi localnici şi-au extins locuinţele ilegal: şi-au improvizat balcoane spaţioase ce se sprijină pe stâlpi de fier sau camere de depozitare cocoţate la 10 metri înălţime. Autorităţile nu au dat nicio amendă, deşi acareturile pun în pericol siguranţa trecătorilor.

Îi găsim pe cei doi bărbaţi la etajul unu al acestui bloc din Galaţi. Au cumpărat o garsonieră de nici 15 metri pătraţi în urmă cu mai bine de 3 ani. În lipsă de spaţiu, vechiul proprietar şi-a extins locuinţa. A construit o anexă prinsă în structura blocului cu câteva fiare şi susţinută de picioare de metal.

E greu să vorbeşti despre siguranţă în cartierul MICRO 19. Toate anexele ridicate, unele dintre ele chiar şi la etajele doi şi trei, sfidează orice regulă de construcţie.

Sunt cazuri în care anexele ridicate de aceşti oameni au chiar şi 15-20 de metri pătraţi. Aici vorbim de o bucătărie care se sprijină pe nişte picioare de metal.

Nu există o structură de rezistenţă a acestei extensii a garsonierei. Practic, câteva ţevi sudate şi prinse în marginea blocului, au fost acoperite cu plăci de lemn, care ţin loc de podea. Apoi, de jur împrejur, acest proprietar a construit din bucăţi de tablă noua încăpere. Şi, ca să fie mai sigur, câteva picioare metalice prinse în grădina din faţa blocului, o susţin!

 

O bună parte dintre lucrările de extindere nu aveau autorizaţii de extindere. Au existat solicitari pentru autorizaţii însa ele nu au fost date”, afirmă Raluca Ardean, purtător de cuvânt Primăria Galați.

Legea spune că orice lucrare neautorizată de Primărie poate fi demolată. Autorităţile din Galaţi nu au însă un plan concret pentru a interveni.