Sari la conținut

Metrorex: Regulile noastre de călătorie recomandă să se acorde atenţie la intrarea şi ieşirea din tren

Foto: metrorex.ro

Atenţia sporită a călătorilor la intrarea şi ieşirea din tren este una dintre recomandările Metrorex afişate în trenurile şi staţiile de metrou. „Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afişate în toate trenurile şi staţiile de metrou. Astfel, la regula 11 veţi regăsi: La oprirea trenului în staţie, călătorii care ies din vagoane au prioritate faţă de cei care intră. Se recomandă atenţie la intrarea şi ieşirea din tren pentru a nu călca greşit în spaţiul dintre peron şi vagon,” afirmă reprezentanţii regiei de transport.

De asemenea, trenurile circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranţă, se arată în comunicatul remis vineri. „Conform autorizaţiei seria ASM nr. 01 din 23.10.2014, cu viză de valabilitate până la 24.10.2016, eliberată de către Autoritatea Feroviară Română (instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Transporturilor) 'Se atestă că persoana juridică Metrorex S.A. asigură îndeplinirea cerinţelor necesare efectuării transportului de călători pe liniile de metrou, în condiţiile de siguranţă a circulaţiei, de securitatea transportului şi de calitate a serviciilor, prevăzute în normele tehnice specifice în vigoare'.

COMUNICATUL SC METROREX

Întrucât anunţurile ANPC cu privire la închiderea staţiei Piaţa Victoriei au creat neîncredere în rândul cetăţenilor care utilizează transportul de călători cu metroul, S.C. Metrorex S.A. Precizează că trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranţă.

Cu privire la controlul întreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 în care s-a menţionat că acest control se efectuează ca urmare a reclamaţiei unei călătoare referitoare la o

situaţie petrecută în data de 12 ianuarie 2016, ora 12.00 şi reclamată la ANPC în data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirmă că şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa

Victoriei), facem următoarele completări:

Conform autorizaţiei seria ASM nr. 01 din 23.10.2014, cu viză de valabilitate până la 24.10.2016, eliberată de către Autoritatea Feroviară Română (instituţie publică cu personalitate juridică în

subordinea Ministerului Transporturilor) „Se atestă că persoana juridică Metrorex S.A. asigură îndeplinirea cerinţelor necesare efectuării transportului de călători pe liniile de metrou, în condiţiile de siguranţă a circulaţiei, de securitatea transportului şi de calitate a serviciilor, prevăzute în normele tehnice specifice în vigoare.”

În raportul de control întocmit de către Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, raport ce viza verificarea datelor tehnice ale noilor trenuri, precum şi modul de interacţiune cu infrastructura de metrou (inclusiv peroanele staţiilor), se concluzionează: „Noile trenuri de metrou tip BM.3-CAF respectă normele tehnice impuse de standardele româneşti şi europene aplicabile pentru acest tip de vehicul, se încadrează ca şi dimensiuni în gabaritul de liberă trecere al construcţiilor tehnice existente în metrou, aşa cum acestea sunt foarte clar şi explicit prezentate în „instrucţia privind normele şi toleranţele pentru construcţia, reparaţia şi întreţinerea căii de rulare la metrou, ed. 1997, nefiind constatate interferenţe între gabaritul static al trenului nou de metrou şi infrastructura metroului şi nici între gabaritul cinematic al trenului de metrou şi infrastructura metroului în zona tunelelor de metrou, a sistemelor de alimentare cu energie electrică sau a instalaţiilor de semnalizare.”

Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afişate în toate trenurile şi staţiile de metrou. Astfel, la regula 11 veţi regăsi: „La oprirea trenului în staţie, călătorii care ies din vagoane au prioritate faţă de cei care intră. Se recomandă atenţie la intrarea şi ieşirea din tren pentru a nu călca greşit în spaţiul dintre peron şi vagon.”

Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul provocat de ştirile difuzate de ANPC în mass-media. Conducerea Metrorex depune toate eforturile posibile şi constante pentru a asigura transportul călătorilor în deplină siguranţă şi confort.”

Pe aceeași temă