Micul Mozart din Craiova. La doar 5 ani, Ruben Ghidiceanu are un talent muzical rar întâlnit

Data publicării:
ruben

Pentru micul Ruben, totul a început ca o joacă. Însă acum poate să recunoască și să reproducă o notă muzicală fără ajutor și fără a privi notele de pe portativ.

„Când era doar bebeluş, de un an şi câteva luni, se juca cu un diapazon în timp ce mânca şi a spus de trei ori consecutiv LA, ceea ce pe noi ne-a uimit, pentru că el nu vorbea la data respectivă”, spune Gloria Ghidiceanu, mama lui Ruben.

La doi ani, părinții i-au cumparat primul pian. De atunci, micul Ruben este în lumea lui doar când îi atinge clapele. Mai mult, interpreteaza arii celebre ca un adevarat maestru.

Talentul l-a moștenit de la tatal sau. Adrian Ghidiceanu predă canto la Liceul de Arte Marin Sorescu din Craiova.

„Dorim să studieze un instrument cum ar fi pianul sau chitara pentru că sunt instrumente complexe care dezvoltă gândirea şI creativitatea”, mărturisește Adrian Ghidiceanu, tatăl lui Ruben.

Specialiștii în domeniu spun că Ruben are toate șansele să devină un muzician renumit.

Auzul muzical absolut poate fi dobândit în timp, dar exista oi cazuri, cum este cel al lui Ruben, când copilul se naote cu aceasta calitate. Pe lângă identificarea notelor cântate la un instrument, oamenii cu auz absolut pot recunoaște gama în care este cântată o bucată muzicală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri