Mihai Neșu demarează un nou proiect ambițios: un centru modern pentru copiii cu dizabilități

Data publicării:
mihai-nesu

Tu îi poți ajuta să aibă un viitor”, acesta este motto-ul campaniei de strângere de fonduri demarate de fostul fotbalist Mihai Neșu. Are nevoie de 3 milioane de euro pentru a construi cel mai modern complex de terapie destinat copiilor cu probleme neuromotorii. Cei care vor să sprijine această inițiativă o pot face printr-un mesaj la numărul 8844.

Centrul Sfântul Nectarie din Oradea al Fundației Mihai Neșu a fost înființat în iulie 2015 și a oferit, în timp, zeci de mii de ședințe de terapie. Pentru a oferi astfel de servicii și copiilor mai mari de 14 ani, actualul spațiu este însă insuficient. De aici a pornit ideea unui complex ultra-modern, întins pe două hectare, cu un centru de terapie de aproape 1000 de mp, piscină și locuri de cazare.

Mihai Neșu: „Este cel mai important lucru care îl fac în momentul de față și îmi doresc din tot sufletul să fie cât mai mulți oameni care ne susțin și să adunăm banii necesari, să începem să îl construim cât mai repede.”

Iulia Băcăran, director executiv al Fundației Mihai Neșu: „Va fi dotat cu grădini multi-senzoriale, cu spații de joacă pentru copii cu dizabilități, cu un loc pentru hipoterapie, va avea piscină proprie, noi acum facem hidroterapie, dar în colaborare cu un hotel din oraș, acolo vom avea piscina noastră. Dar va fi gândit totodată ca un spațiu de agrement pentru oamenii din oraș.”

Peste 100 de copii cu diferite dizabilități sunt tratați în actualul centru al Fundației Neșu din Oradea. Părinții acoperă doar un sfert din cheltuielile de funcționare, iar pentru mulți dintre ei existența unui astfel de centru reprezintă un ajutor nesperat.

Livia Szabo, mama a doi copii cu dizabilități: „Mulțumesc lui Dumnezeu că Mihai a înființat acest centru pentru că, cu doi copii, este foarte greu. Cu doi copii bolnavi.”

Mariana Costea, psihopedagog special: „Uneori e o provocare, dar de cele mai multe ori e o bucurie să poți să îi ajuți, e o bucurie să știi că poți să fii de ajutor atât pentru copii, cât și pentru părinți.”

Retras din activitatea sportivă după un cumplit accident în 2011, Mihai Neșu pare să-și fi găsit o nouă vocație: să-i ajute pe copiii cărora statul le acordă prea puțină atenție. Observă evoluția fiecărui caz în parte și se bucură alături de părinți de cel mai mic progres.

Mihai Neșu: „Acum în ziua de azi și în ultima perioadă mă simt mai complet că fac lucruri mai frumoase, mai de folos pentru cei din jur și pentru mine.”

Pentru a ridica noul complex, Fundația Mihai Neșu are nevoie de 3 milioane de euro. Cei care doresc să ajute la construcția lui, o pot face trimițând un SMS cu textul CRED la numărul 8844. Astfel vor dona 2 euro pe lună pe perioada de timp în care doresc să sprijine această inițiativă. Firmele pot direcționa, de asemenea, 20% din impozitul pe profit către Fundația Neșu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri