Mii de bucureșteni lăsați fără căldură în prag de sărbători. Explicația RADET

Data publicării:
calorifer la geam cu ghivece cu flori si o mana pe el
Calorifer într-un bloc din București. Foto: Digi24

În pragul sărbătorilor, mii de oameni din sectoarele 2 şi 3 din Capitală stau în frig în propriile case. Oamenii se plâng că de când a venit iarna rareori au avut calorifele dezmorţite. Reprezentanţii RADET dau vina pe conductele vechi care cedează în continuu. Numai în ultimele săptămâni au fost 3 avarii la magistrala principală.

Alexandra locuieşte împreună cu fiica sa într-un apartament cu două camere, în Colentina. Temperatura din casă nu depăşeşte 18 grade celsius. De când a început iarna, se încălzeşte cu un reşou electric.

„În timpul zilei când vrem să stăm în cameră, îl luăm în cameră. Când vrem să facem baie, îl punem în baie. Sau dacă gătim, la bucătărie, eventual dau drumul puţin la gaze înainte să se încălzească şi abia apoi mă apuc de gătit”, spune Alexandra Pîrşan.

Plăteşte aproape jumătate din salariu numai pentru întreţinere şi curent.

Undeva, pe lună, aş ajunge la vreo 600 de lei care nu mi se pare ok pentru un apartament, o familie formată din două persoane. Este o sumă foarte mare...la salariul minim pe economie”, adaugă Alexandra Pîrşan.

Administratorii blocurilor din Sectorul 2 au făcut numeroase sesizări la RADET.

În clipa în care am sunat la ei ne-au spus că trebuie să furnizeze o altă temperatură decât ceea ce s-ar fi furnizat în mod normal la această vreme și că acestea sunt directivele. În loc de 55 grade la apa caldă, furnizează 50 iar în loc de 50 la calorifere, furnizează 40”, afirmă Ana Maria Petrăchioiu – administrator.

În acest moment, prin această ţeavă trece apa caldă la o temperatură de 38 de grade, insuficient pentru un bloc cu 10 etaje, precum acesta în care ne aflăm”, transmite Francesca Simionescu, jurnalistă Digi24.

Reprezentanţii RADET dau vina pe ţevile vechi şi spun că imediat ce repară o avarie, se produce o altă defecţiune. Ei promit că până duminică vor rezolva problema.

Această magistrală este una cu diametrul de 1 metru. Ea alimentează o treime din oraş. Această conductă a fost montată în 1966, are 52 de ani şi până în momentul de faţă nu a fost înlocuită”, spune Alexandru Burghiu, administrator special RADET.

Asta deşi a depăşit dublul termenului de garanţie. Peste 600 mii de blocuri din Bucureşti sunt racordate la RADET.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri