Mii de oameni s-au trezit cu datorii din cauza greşelii unui primar

Data publicării:
BANI PORTOFEL

Însă, după controlul inspectorilor, edilul a decis să îi someze pe oameni să-și plătească retroactiv taxa. Acum, unele familii au de scos din portofel peste o mie de lei. 

Anamaria Pop spune că de 4 ani, de când a primit tomberonul, nu a plătit niciodată taxă de salubritate. I s-a spus că e asigurată din bugetul local. Va trebui să scoată acum din buzunar peste o mie de lei.

De atâția ani s-o știut că nu se plătește și acuma peste noapte să ne trezim cu o sumă prea mare”, a declarat Anamaria Pop. Serviciul de salubritate a fost plătit direct de la buget, deşi legea cere contracte directe între cetăţeni şi firmele care se ocupă de curăţenie. În aceste conditii, plăţile din bugetul local pentru salubritate sunt ilegale.

Primăria din Dudeștii Vechi nu a încasat de la locuitorii comunei taxa pentru serviciile de salubritate prestate acestora. Prejudiciul estimat de auditori se ridică la peste 900.000 de lei. Primarul recunoaşte că salubritatea nu poate fi plătită din bugetul local şi că raportul Curţii de Conturi e corect.

O parte a culpei în mod cert aparține serviciului de taxe și impozite al Primăriei, bineînțeles și primarului care este șef peste acest serviciu”, a spus Gheorghe Nacov, primarul comunei Dudeștii Vechi. Cel mai mult au de suferit localnicii. Peste 4.000 de oameni trebuie să plătească acum taxa de salubritate retroactiv pe 4 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri