Militarii care au fost în misiune în Afganistan sunt evaluați psihologic

Data publicării:
militari romani

Militarii români care au participat la misiuni în Afganistan vor fi testaţi psihologic pentru a se identifica dacă suferă de sindromul de stres posttraumatic, o boală des întâlnită în acest domeniu.

După 12 ani în care România a avut în teatrul de operaţiuni din Afganistan peste 25.000 de militari, abia anul acesta Ministerul Apărării a înfiinţat un centru specializat în verificarea acestor afecţiuni.

Primul caz al unui militar român diagnosticat cu stres posttraumatic și depresie a fost înregistrat anul trecut.Militarul a participat la două misiuni importante, Bosnia şi Afganistan, unele dintre cele mai periculoase teatre de operaţiuni din lume.

MAPN a arătat însă că militarul are are câteva simptome, nu şi boala respectivă. Bărbatul nu întruneşte toate cele opt semne ale afecţiunii, spuneau atunci oficialii din minister.

După ce presa a scris despre acest caz, psihologii de la Cluj-Napoca au declarat că au un laborator special, în care pot ajuta asemenea soldaţi să depăşească traumele, dar că armata a respins proiectul pe motiv că nu există astfel de cazuri în România. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri