Mini-vacanță de Sfânta Maria. Bugetarii vor avea și vineri zi liberă

Data publicării:
sfanta maria

Actualizare 13.20. Premierul Victor Ponta a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul va aproba Hotărârea de Guvern prin care se acordă zi liberă și vineri bugetarilor. Aceasta ar urma să fie recuperată într-una dintre săptămânile următoare, sâmbăta.

Actualizare 11.40. Românii ar putea avea și vineri zi liberă, în condițiile în care joi, de Sfânta Maria, nu se lucrează. Decizia ar putea fi luată în ședința de Guvern de astăzi.

Este vorba drespre o propunere de hotărâre de Guvern, care nu se află pe ordinea de zi obișnuită, ci pe cea suplimentară. Decizia ar urma fi anunțată la finalul ședinței de Guvern.

Bugetari sau angajaţi din sistemul privat, toţi vor sta acasă mîine, potrivit Codului Muncii. Toate instituţiile publice, băncile, oficiile poştale, societăţi comerciale, dar şi o parte a magazinelor au dat liber angajaţilor, de Sfânta Măria.

Pentru mulţi dintre cei care sărbătoresc prin liber ziua de 15 august va fi vorba de un weekend prelungit, pentru că majoritatea fie şi-au luat concediu şi vineri, fie au primit învoire.

Potrivit Codului Muncii, vor merge la serviciu numai cei din alimentația publică sau sănătate. Pentru ziua lucrată, aceştia vor primi fie liber, fie mai mulţi bani la ziua de leafă. Angajatorii care nu respectă legea şi nu acordă liber riscă să fie amendaţi cu suma de 10.000 de lei.  


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri