Minister: Prețul-record al energiei pe bursă nu se va resimți în facturi

Data actualizării: Data publicării:
energie electrica, stalpi, retea - flickr enel
ARCHIVIO FOTOGRAFICO INTERNAZIONALE ENEL ENEL INTERNATIONAL PHOTOGRAPHIC ARCHIVE Calarasi (Romania), dicembre 2006: Tecnici controllano le strutture di una cabina di alto voltaggio della rete di distribuzione

Ministerul Energiei dă asigurări că preţurile-record ale energiei înregistrate pe bursa OPCOM de trei săptămâni încoace nu se vor reflecta în creşterea facturilor populaţiei. Ministerul a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei să transparentizeze procesul de căutare a celor care au speculat şi au influenţat explozia preţului energiei pe bursă până la 700 de lei pe megawatt/oră.

ANRE desfăşoară o investigaţie în prezent. Analizează tranzacţii din decembrie 2016 şi ianuarie 2017, în condiţiile în care există suspiciuni că preţul ar fi fost umflat artificial.

Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei: „Nu ne explicam de ce, la ora actuală, prețul energiei este sus. Prin mesajele date săptămâna aceasta, prin întâlnirea cu furnziorii de energie - pentru că am avut întâlnire pe toate palierele - dupa cum știți, prețul a început să scadă. Momentan nu se resimt și, în niciun caz, nu se vor resimți către populație. Asta ne-am asigurat, pierderile sunt, practic, pe furnizori. Pentru că sunt contracte încheiate, este o piață reglementată, nu au cum să se rasfrângă asupra consmatorilor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri