Ministrul Dobre despre turismul în Bulgaria: În România, nu se fură mașina

Data actualizării: Data publicării:
Mircea DOBRE_INQUAM_Octav_Ganea

Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului, nu crede că Bulgaria este mai atractivă pentru turiști decât România, în condițiile în care țara noastră ar avea o infrastructură mai bună și servicii mai de calitate. În plus, membrul Guvernului a oferit, într-o intervenție la Digi24, un argument pe care demnitarul l-a considerat imbatabil: „În primul rând, în România nu se fură mașina”.

Un studiu realizat de o companie privată a relevat că, pentru mini-vacanța de Paște, românii nu ar mai prefera Mamaia, supranumită „perla litoralului românesc”, ci stațiunea bulgărească Nisipurile de Aur. Mai mult, potrivit studiului, Mamaia ar fi ieșit de tot din Top 10 destinații preferate pentru Paște, în condițiile în care anul trecut, într-un top similar, ocupa locul doi.

Solicitat să comenteze rezultatele studiului, ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre a contestat concluziile și a pledat pentru turismul românesc. „Eu cred că este un pic exagerat. Eu nu stau să comentez niște site-uri private. Eu cred că turiștii români se vor duce de Paște în România (...) Eu cred că toată țara este în preferințele românilor, nu vorbesc de o stațiune”, a declarat Dobre, pentru Digi24.

Potrivit oficialului din Guvernul Grindeanu, nu ar fi adevărată nici aprecierea generală că Bulgaria stă mai bine decât România la capitolul turism. „În România, turismul este mai bine pus la punct decât în Bulgaria. În primul rând, avem o infrastructură turistică mult mai bine pusă la punct. Și servicii mai de calitate”, a spus șeful Turismului.

După care, ministrul Dobre a furnizat argumentul considerat imbatabil: „În primul rând, în România nu se fură mașina”.

La începutul acestui an, omologul lui Dobre din Bulgaria, Nikolina Angelkova, arăta că, în perioada februarie 2016 - ianuarie 2017, aproximativ 8 milioane de turiști străini au vizitat Bulgaria. Adică, mai mult decât populația țării vecine. Conform aceleiași surse, circa 1 milion de turiști români ar fi ajuns anual în Bulgaria, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri