Vasilescu: Susţin orice amendament de scădere a salariilor

Data actualizării: Data publicării:
olguta vasilescu - 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_39_INQUAM_Octav_Ganea

Legea salarizării unitare se află la Camera Deputaților, urmând ca luni și marți să aibă loc dezbaterile în comisii, iar săptămâna viitoare să se dea votul final. Deputații PSD au formulat 40 de amendamente la lege, dar ministrul Muncii le transmite că va susține doar propunerile de scădere, deoarece s-a depășit deja celebra anvelopă salarială. Iar sindicaliștilor nemulțumiți, Vasilescu le transmite că „pot face grevă”.

olguta vasilescu - 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_39_INQUAM_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat luni, la finalul şedinţei grupului deputaţilor PSD, că a mai primit 40 de amendamente la proiectul Legii salarizării, ea fiind dispusă să le susţină pe cele de scădere a veniturilor, şi nu de majorare.

„S-a făcut un calcul (în urma amendamentelor adoptate de Senat – n.r.), se depăşeşte 32 de miliarde (anvelopa salariază reprezentând fondul total de salarii pe patru ani - n.r.), din cauza asta trebuie să vedem ce se întâmplă şi la Camera Deputaţilor. Le-am şi spus colegilor că sunt dispusă să susţin orice amendamente de scădere, dar nu de majorare, pentru că de majorare deja va fi foarte greu. Mai sunt unele reglaje care într-adevăr trebuie să le facem şi din cauza aceasta, înainte să intrăm pe lege, aş vrea să mai discut un pic cu colegii din Comisia de muncă”, a declarat Vasilescu.

Potrivit ministrului Muncii, săptămâna viitoare ar urma să fie dat votul final asupra legii, iar până atunci Ministerul de Finanțe are misiunea de calcula impactul bugetar, luând în considerare și amendamentele adoptate în Parlament.

Bugetarilor nemulțumiți de legea salarizării unitare, Olguța Vasilescu le transmite că pot să protesteze, dar că proiectul nu se modifică. „Pot să facă grevă. Eu vă spun că este o decizie politică pe care am luat-o în coaliţie şi Legea salarizării unitare, cel puţin în partea de administraţie, va fi exact cum a fost ea prezentată”, a declarat ministrul Muncii.

Florin Jianu, fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Grindeanu, a avertizat, luni, că majorarea salariilor bugetarilor, așa cum rezultă din legea salarizării unitare aflate în dezbaterea Camerei Deputaților, nu este sustenabilă. Mai mult, Jianu a atenționat că, după șase luni de aplicare a noii legi, autoritățile vor fi nevoite să revină „la situația inițială”, adică să taie salariile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri