Ministrul Sănătății critică Parlamentul

Data actualizării: Data publicării:
vlad voiculescu gov ro

Ministrul Sănătăţii reacţionează dur după ce, aseară, aleşii au decis să mărească salariile unor bugetari, deşi Guvernul nu are bani pentru asta.

Mecanismul este simplu: i-aţi văzut mai tăcuţi în ultimele săptămâni... a fost pentru că îşi negociau locurile pe listele propriilor partide. Acum au trecut la ce ştiu de asemenea bine: la salarii şi sporuri înainte de alegeri pentru cumpărarea votului oamenilor. Nimic altceva decât găleţile care se dădeau nu cu mult timp în urmă”, a declarat Vlad Voiculescu pentru Republica.ro.

Un avertisment a venit și din partea premierului. Dacian Cioloş consideră că măsurile adoptate de Parlament în ultimele luni legate de diferite creşteri salariale însumează peste 9 miliarde de lei, adică peste 1% din PIB, un impact bugetar care poate duce fie la creşterea deficitului, ceea ce ar fi catastrofal pentru România, fie la reducerea investiţiilor.

De asemenea, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat luni seară că majorările salariale adopate în Comisiile de muncă şi buget din Camera Depuţilor la Legea de adoptare a OUG 20/2016 au doar „o miză electorală”, precizând că sunt doar „pomeni electorale care sunt promise fără niciun fel de resurse bugetare”.

Deputaţii comisiilor reunite de muncă şi buget au aprobat, luni, mai multe amendamente la Legea de adoptare a OUG 20/2016 care prevede mai multe majorări salariale pentru angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, persoanele din învăţământ precum şi sporurile medicilor, deşi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, şi reprezentantul Ministerului de Finanţe nu au fost de acord cu aceste majorări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri