Minoră cu nevoi speciale, abuzată sexual de pedagog

Data publicării:
scoala neamt

Un pedagog de la un liceu special din judeţul Neamţ a ajuns în arest, după ce ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă de 14 ani. În plus, procurorii DIICOT spun că bărbatul a încercat să abuzeze şi alte minore. Cazul este cercetat acum şi de o comisie din cadrul liceului, şi de Inspectoratul Şcolar Neamţ, relatează Digi24.

Potrivit procurorilor DIICOT Neamţ, pedagogul de la Liceul Tehnologic Special din comuna Ştefan cel Mare ar fi început avansurile sexuale asupra victimei sale în urmă cu cinci ani, când copila avea doar 9 ani. Anchetatorii mai spun că dascălul ar fi profitat de fată doi ani la rând. Şi le-ar fi făcut avansuri şi altor minore.

„Două fetiţe au venit şi au făcut am o sesizare scrisă din partea lor. Nu am avut alte sesizări. Şi dumneavoastră când aţi aflat de lucrul ăsta? Deci în data de 10 (n. red. februarie), iar luni, pe 13 am declanşat procedura de cercetare”, afirmă Liliana Apachiţei, directorul Liceul Tehnologic Special, comuna Ştefan cel Mare, județul Neamţ.

Mai multe eleve sunt acum consiliate de psihologul unităţii şcolare. Minorele au spus că pedagogul le-ar fi făcut propuneri indecente.

„Este firesc să fie afectate din punct de vedere emoţional. Ăsta este şi motivul pentru care le-am inclus în şedinţa de consiliere şi de terapie, pentru a vedea ulterior dacă sunt şi cât sunt de afectate din punct de vedere psihic şi emoţional”, spune Oana Ionescu, pshiolog la Liceul Tehnologic Special, comuna Ştefan cel Mare, județul Neamţ.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Neamţ au anunţat că vor demara o anchetă la şcoală.

Am fost sesizaţi de organele de cercetare penală. Am luat legătura cu conducerea şcolii şi împreună cu cei de la Consiliul Judeţean am costituit o comisie să analizeze eventualele încrengături pe aceste probleme în unitatea şcolară”, spune Viorel Stan, Inspector General ISJ Neamţ .

Cazul pedagogului de la Liceul Tehnologic Special a fost descoperit de procurorii DIICOT Neamţ în timp ce lucrau la un alt dosar, care priveşte exploatarea sexuală a unor minore de la centrele special din oraşele Roman şi Piatra Neamţ. Anchetatorii investigau o informaţie potrivit căreia minore de la Liceul Tehnologic Special din comuna Ştefan cel Mare ar fi fost racolate de proxeneţi, şi aşa l-au descoperit pe pedagogul pedofil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri