Minori în club, doar cu părinţii de mână. Proiectul a fost adoptat de Senat

Data publicării:
club captura-1

Proiectul votat de senatori prevede ca tinerii care nu au împlinit 16 ani să intre în baruri, cluburi sau cafenele, doar însoţiţi de părinţi sau de tutori legali. Alcoolul şi tutunul rămân interzise pentru toţi minorii.

Penibil” sau „exagerat” - acestea sunt reacțiile adolescenților.

Nici părinţii nu sunt prea încântaţi să meargă cu adolescenţii prin oraş.

Ei, să fim serioşi!”, spune o femeie.

Părinţii olandezi sunt, însă, obişnuiţi cu astfel de reguli.

Cred că este bine că tinerii sunt protejaţi de alcool şi astfel de lucruri până când sunt puţin mai maturi”, spune un cetățean olandez.

Iniţiatorul proiectului s-a inspirat din propria experienţă atunci când a venit cu propunerea şi abia aşteaptă să-şi însoţească fiica la distracţie.

„Mă duc în club. Îmi aduc aminte de anii tinereţii. Fata mea, care este în aproape ultimul an de liceu, are o găşcuţă de tineri, de colegi; şi i-am găsit de câteva ori într-o crâşmă, într-o bodegă ordinară”, spune senatorul PNL Sebastian Grapă.

Propunerea parlamentarului a fost primită cu entuziasm în Senat: 74 de voturi pentru, niciun vot împotrivă, nicio abţinere.

Totuşi, adolescenţii se mai pot bucura puţin de libertate. Până la intrarea în vigoare a legii mai sunt câţiva paşi: votul în plenul Camerei Deputaţilor şi promulgarea de către şeful statului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri