Mircea Badea amenință că va sesiza Protecția Copilului dacă și duminică sunt copii la proteste

Data actualizării: Data publicării:
mircea badea poza fb

Realizatorul TV Mircea Badea a anunțat că va sesiza Protecția Copilului dacă la protestul anunțat pentru duminică din Piața Victoriei vor veni și minori deoarece, în opinia lui, este încălcat articolul 27, alineatul 4, din legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor. De asemenea, Mircea Badea și-a exprimat regretul că încălcarea acestui articol nu se pedepsește cu închisoarea.

mircea badea poza fb
Sursă foto: Facebook/ Mircea Badea chiar el

„Dacă sâmbătă se întâmplă un protest frumos, colorat și pașnic, eu o să fac multe sesizări și aș vrea să sesizez și pe această cale, în direct, la televizor, Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului care este o instituție a statului de drept aici, în România, să sesizez că urmează iată, anunțată, o nouă încălcare a legii 272/2004, art 27, al. 4. Cu ce se pedepsește? Nu se pedepsește, din păcate cu pușcăria, așa cum cred că ar fi fost normal pentru că noi, în România, vrem pușcărie pentru orice. Din nefericire, nu se sancționează cu pușcăria, așa cum eu mi-aș fi dorit. Adică ți-ai dus copilul la protest, încălcând legea, du-te la pușcărie! Legea zice amendă între 5.000 - 10.000 lei. Sigur, cei care au senzația că au fost nedreptățiți, se pot adresa justiției.

Am pus asta și pe Facebook acum câteva ore și au fost multe reacții de la cetățeni revoltați pentru ceea ce am scris pentru că «băi, de ce vă legați de toate nimicurile?» De când a devenit respectarea legii un nimic? Legea e un nimic? Legea poate să fie bună, poate să fie proastă, poate fi complet cretină. Dar ce ați vrea acum, să o amputăm? Vreți să desfigurăm legea asta?

A ieșit atâta scandal când s-a sesizat Curtea Constituțională să verifice legea aia a lui Năstase care îi interzicea lui Dragnea să fie prim-ministru. S-a inflamat suflarea faceboocilistică și rezistenții ăștia s-au inflamat toți «Cum adică să verificăm dacă e constituțională? Dacă îl împiedică pe Dragnea să fie prim-ministru e foarte bună!»”, a spus Mircea Badea la Antena 3. 

De asemenea, și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, spunea ieri că cei care au ieșit în stradă pentru că vor să se respecte legea ar trebui să respecte, la rândul lor, Legea 272/2004 care prevede că părinții nu au voie să își ia copiii la mitinguri.

La Protecția Copilului au fost primite 29 de sesizări privind prezența copiilor la protestele din ultimele zile. Singura plângere nominală a fost făcută împotriva lui Nicușor Dan, președintele USR.

Direcția pentru Protecția Copilului Sibiu a luat apărarea părinților care și-au adus copiii la protestele din ultimele săptămâni, arătând că demersul lor nu încalcă nicio lege. DGASPC Sibiu a citat Convenția Drepturilor Copilului a ONU, potrivit căreia „orice copil are dreptul la libertatea de a gândi, de a avea o religie, de a participa la întruniri paşnice care nu încalcă drepturile celorlalţi”.

Opinăm că participarea copiilor la astfel de evenimente constituie mai degrabă o chestiune de alegere personală a părinților care au dreptul să decidă dacă permit copiilor lor să-i însoțească la proteste și ar fi contrar libertății de întrunire pașnică dacă le-ar fi îngrădit acest drept”, arată Protecția Copilului Sibiu, care menționează că protestele s-au desfășurat în locuri publice și că au avut un caracter pașnic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri