Mitingul diasporei | Ce riscă protestatarii agresivi

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PROTEST - PIATA VICTORIEI
Protest din Piata Victoriei fata de modificarile aduse Codul Penal, in Bucuresti, Joi, 05 Iulie 2018. Inquam Photos /

Jandarmeria a făcut un apel către cei care participă la mitingul de astăzi să protesteze paşnic şi a anunţat că nu vor fi tolerate actele de violenţă. Legea privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice prevede amenzi cuprinse între 500 şi 5.000 de lei pentru mai multe abateri.

Citiţi şi: Adevăratul motiv pentru care Dragnea se teme de mitingul diasporei 

www.digi24.ro vă ține azi la curent cu toate evenimentele legate de protest, atât pe site, cât și pe pagina de Facebook a Digi24, unde puteți vedea transmisiuni LIVE din Piața Victoriei pe tot parcursul zilei.

Astfel, poliţiştii şi jandarmii îi pot amenda pe cei care instigă la violenţă sau care refuză să părăsească mitingul, dacă autorităţile cer acest lucru. Organizarea contramenifestaţiilor în acelaşi loc este, la rândul ei, abatere de la lege. Consumul de alcool sau vânzarea băuturilor la miting aduce, de asemenea, amenzi.

Abaterile mai grave pot duce la deschiderea de dosare penale. Tulburarea ordinii şi liniştii publice, incitarea la ură, ultrajul sau instigarea sunt infracţiuni pedepsite, conform Codului penal, cu până la cinci ani închisoare.

Participanţii la miting nu au voie în mulţime cu arme, cuţite sau pistoale cu electroşocuri, riscând până la 2 ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri