Mitropolitul Ardealului le cere iertare credincioşilor că i-a ținut afară, în frig. Ce spune despre Covid

Data publicării:
mitropolitul ardealului
Mitropolitul Ardealului a cerut iertare credincioșilor care au asistat afată la slujbă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mitropolitul Ardealului le-a cerut iertare tuturor credincioșilor strânși în curtea catedralei mitropolitane din Sibiu ca să asculte slujba de Sfântul Nicolae, pentru că i-a ținut afară, în frig, din cauza carantinei. ÎPS Laurenţiu Streza i-a poftit apoi in interior pentru a se împărtăși. 

"Iubiţi credincioşi, vă rugăm să intraţi în biserică, respectând acele reguli, care sunt impuse, mai ales astăzi, în ziua de votare. Mergeţi pe rând, cu toţii, veniţi să primiţi sfintele taine. V-am aşteptat aici, pentru ca să vă cerem iertare, pentru că a trebuit să staţi în frig, afară, deşi catedrala noastră poate să cuprindă o mare mulţime de credincioşi, respectând întru totul distanţa. Avem însă bucuria cea mare acestui îndoit praznic", a spus mitropolitul Ardealului, în predica sa, notează Agerpres.

Mitropolitul a vorbit la Sibiu și despre importanţa praznicului Sfântului Nicolae, dar a adresat câteva cuvinte și despre Covid, virusul care nu permite credincioșilor să aibă acces în interiorul bisericilor în timpul slujbelor. 

Potrivit sursei citate, Mitropolitul Ardealului a mai spus, legat de COVID-19, că, "dacă biruim frica, biruim şi boala".

"Biserica este astăzi marginalizată, este hulită, chiar se porneşte o acţiune împotriva ei, pe faţă. Nu mai recunoaşte nimeni nici Biblia, nici pe Hristos. Vom auzit tot mai multe atacuri de acestea, dar avem însă certitudinea că, aşa cum Dumnezeu l-a apărat pe sfântul ierarh Nicolae, ne va apăra şi pe noi", a mai spus ÎPS Streza.

Credincioşii nu au avut acces la slujbe, în interiorul bisericilor din municipiul Sibiu, oraşul fiind în carantină prelungită. Din cauza restricţiilor impuse de autorităţile sibiene în această perioadă de pandemie, credincioşii au ascultat slujbele în curţile bisericilor sau au putut să urmărească liturghia pe Internet, fiind transmisă în direct.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri