Mizerie în bucătăria unei firme de catering din Timișoara. Mâncarea ajungea la bolnavi de cancer

Data publicării:
conditii firma de catering

Mizerie cumplită în bucătăria unei firme de catering din Timişoara. Societatea are contracte cu spitalul oncologic, cu mai multe grădiniţe şi cu unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din oraş. Condiţiile în care se prepara mâncarea pentru toate acestea nu au însă nicio legătură cu regulile impuse prin lege şi nici cu bunul simţ. Edificator este afişul care anunţa că folosirea apei calde se sancţionează. Firma a fost amendată şi închisă.

Imaginile cu dezastrul din bucătărie au fost postate pe Facebook de şeful ANPC Timiş. „Inacceptabil!!!! Aici si aşa se prepară mâncarea pentru bolnavii unui spital de oncologie din Timișoara, pentru copiii din grădinițe și pentru clienţii unui renumit hotel de patru stele din centrul orașului Timișoara”, a scris Sorin Susanu. Inspectorii au descoperit că firma de catering nu respecta condițiile condiţiile minime de igienă şi protecţie în bucătărie.

Pereţii erau plini de igrasie şi toate mesele de lucru şi aragazurile - acoperite cu un strat de unsoare. Recipientele în care se gătea mâncarea nu păreau nici ele să fi fost spălate în ultima perioadă. Alimentele folosite erau depozitate pe jos, unele peste altele sau în recipiente de plastic murdare. Unele dintre pachete nu avea etichete cu informaţii despre ce anume conţin şi data expirării. Din bucătărie lipseau dezinfectanți şi un afiș lipit deasupra chiuvetei anunţa: "Nu folosiţi apa caldă. Amendă mare". Angajaţii nu aveau niciun fel de echipament.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au decis ca societatea să fie amendată, iar activitatea suspendată. Firma a mai fost implicată într-un scandal similar în urmă cu trei ani, când a câştigat licitaţia pentru a furniza mâncare Spitalului Judeţean. Contractul a fost reziliat la scurt timp, după un control OPC care a găsit numeroase nereguli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri