Moartea vine la volan, în live pe Facebook

Data publicării:
teribilism la volan

Live-ul pe Facebook la volanul maşinii pare să fie o modă care înfloreşte alarmant printre şoferi. Iar unii dintre ei nu se dezmint deloc de acest fenomen îngrijorător, în ciuda faptului că tot mai multe tragedii de pe şosele sunt transmise în direct.

Un tânăr din Târgu Jiu s-a filmat, recent, în timp ce conduce. Cu o mână ţine volanul, iar în cealaltă... o sticlă de bere din care ia câte o înghiţitură, gesturi care i-ar putea fi fatale într-o clipă de neatenţie.

Poliţiştii şi drumarii au pornit o campanie dură, prin care vor să-i facă pe şoferi mai conştienţi de pericol.

Hai noroc, prieteni virtuali! (bea o gură de bere) Noroc, bă, nea Traiane!”

Aceste imagini revoltătoare, filmate pe o şosea din Târgu Jiu şi transmise în direct pe Facebook au devenit virale, dar nu-i vor aduce nici măcar o amendă protagonistului. Deşi riscul să producă o tragedie e uriaş, poliţiştii nu-l pot sancţiona, pentru că nu l-au prins în fapt.

Zilnic, 7 din 10 români îşi pun viaţa în pericol folosind telefonul în timp ce conduc.

Întâlnim o dubă în trafic, şoferul vorbeşte la telefon, vede că e filmat şi ne salută.

În încercarea de a stopa astfel de comportamente, Poliţia Rutieră şi Compania de Drumuri au demarat o campanie de conştientizare.

 

Un reprezentant de la Drumuri explică ce se vede într-un panou al campaniei: „Moartea” reacţionează cu o inimioară la acest live pe care îl face. Doi prieteni, inconştienţi ca şi el, îl încurajează: Dă-i viteză! Forţă! Iar „Moartea” vine cu întrebarea: Mai stai în live? Întreb pentru mine!

Miruna Prejbeanu - purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj: „Este un demers pentru viaţă şi pentru conştientizarea şi responsabilizarea participanţilor la trafic pentru a-şi da seama că viaţa este mai importantă decât o convorbire pe telefonul mobil”.

- O privire greşită, un Alo! spus când nu trebuie şi volanul pleacă stânga, dreapta, confirmă un tânăr șofer.

- Niciodată live la volan?

- Exclus live-uri!

- Nu folosiţi telefonul la volan?

- Nu, eu chiar nu folosesc. Îl ţin aici pe dreapta, pe scaun. Văd cine mă sună, dar nu răspund pentru că mi-e teamă. Într-o fracţiune de secundă, se poate întâmpla orice, spune o șoferiță.

Un şofer prins că foloseşte telefonul în timp ce conduce riscă o amendă în valoare de 270 de lei. România e pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul persoanelor care mor în accidente rutiere.

Citiți și: 

Viral. MAI: Nu sunteţi cu nimic mai cool dacă vă filmaţi în timp ce conduceţi, opriţi nebunia asta

Cine era șoferul care a provocat accidentul mortal în timp ce făcea live pe Facebook

Live pe FB la volan. Expert: „E ca la ruleta rusească. Nu avem drumuri care să ne permită să fim relaxați”

Un nou accident transmis pe Facebook. Doi adolescenţi au murit

VIDEO. Șoferul din Olt care a intrat pe contrasens era și beat. Accidentul a fost live pe Facebook

VIDEO. Horia Brenciu, live pe Facebook la volan. Artistul a fost certat de fani

Cumnata șoferului vinovat de producerea accidentului din Ungaria a văzut momentul LIVE pe Facebook: A zis „Ooooo” și s-a întrerupt imaginea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri