Modificări aduse programului Prima Casă

Data actualizării: Data publicării:
Every Day Life In Romania
BUCHAREST, ROMANIA - SEPTEMBER 07: People ride a tram as communist-era apartment buildings loom behind in Titan district on September 7, 2013 in Bucharest, Romania. While Romania's economic output has risen significantly since it joined the European Union in 2007, it still lags in infrastructure development and the fight against corruption. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Programul Prima Casă va continua şi în următorii cinci ani, însă cu mici modificări. Guvernul a aprobat un memorandum care prevede continuarea programului Prima Casă şi în perioada 2017-2020.

Every Day Life In Romania
FOTO: Getty Images

Începând de anul viitor, programul va fi, însă, modificat. Astfel, garanţia statului va fi redusă la 40 la sută pentru locuinţele mai vechi de 5 ani, ceea ce ar putea duce la o ieftinire a imobilelor vechi. Pentru locuinţele mai noi de cinci ani sau consolidate în ultimii 5 ani, garanţia va rămâne de 50 la sută.

Executivul a prevăzut şi bugetul alocat pentru acest program - 2,5 miliarde de lei în 2017, urmând ca suma să coboare la 1,5 miliarde de lei în 2020.

Din 2009 şi până în prezent, aproape 200.000 de români şi-au luat locuinţe prin acest program.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
tineri locuinta imobiliar constructii mediafax
Plafonul de garanţii pentru "Prima Casă", fixat la 2,5 miliarde de lei
Chirii-3
Guvernul suplimentează banii pentru programul Prima Casă
Partenerii noștri