Moise Guran: Cam ce se mai poate fura #noapteacahoții

Data actualizării: Data publicării:
Moise Guran, Digi24 (3)

Jurnalistul Moise Guran a atras atenția într-un articol pe blogul său privind sustenabilitatea sistemului de pensii, plecând de la o analiză de pe CursdeGuvernare.ro. El spune că, dacă economia va crește substanțial, va crește și deficitul fondului de pensii până la 7 miliarde de euro. Suma coincide cu cea de la fondurile de pensii private pilonul II.

Moise Guran, Digi24 (3)

Moise Guran scrie pe blogul său că „miza reală e modificarea Codului Penal, iar creșterile de venituri pentru bugetari se pot face oricât oricând, din devalorizare”. „Cei de la Curs de Guvernare au remarcat faptul că nici chiar în filozofia simplistă a programului de guvernare al PSD, aberația creșterii artificiale a salariilor, ce ar alimenta astfel fondul de pensii, tot nu explică faptul că pasul de creștere al pensiilor este oricum mult mai mare decât cel al contribuțiilor”, notează el.

Jurnalistul adăugă că, dacă în următorii cinci ani economia va crește cu 30%, nu cu 20%, chiar presupunând că salariul mediu pe economie ar crește în următorii ani cu 50%, nu cu 40%, deficitul fondului de pensii tot ar urca de la patru-cinci miliarde de euro cât este astăzi, până la peste șapte miliarde de euro, în anii următori.

„Acest lucru este de neconceput pentru toți analiștii economici, care, atunci când ajung la imposibilități logice, se opresc și râd de pesediști și de aberația lor de program. Aha! Mare greșeală să-i judeci în cheia unei logici legale, nu credeți, nici acum, după tot ce s-a întâmplat? Mie cifra aia de șapte miliarde de euro mi-a dat brusc frisoane și mi-a rămas râsul în gât, căci cam atâtea miliarde s-au acumulat până acum în fondurile de pensii private pilonul II, alea de le strângem noi ăștia mai tineri, contributori și degrabă în stradă săritori! Vă dați seama că naționalizarea lor ar rezolva această problemă? Dar… dar asta ar fi furt, o să ziceți! Măăi, și ce surpriză! Să o ținem minte pe aia cu #noapteacahoții! S-ar putea să ne mai folosească!”, concluzionează Moise Guran.

Citiți articolul întreg pe Biziday

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri