Motivul pentru care aproape două milioane de străini au vizitat Bucureștiul anul trecut

Data publicării:
bucuresti vazut de sus shutterstock

Aproape două milioane de turişti străini au vizitat anul trecut, Bucureştiul. Unul dintre cele mai importante motive pentru care vin la noi sunt preţurile mici. Iar acest criteriu include Capitala României în topul oraşelor europene puţin cunoscute, dar atractive.

Bucureştiul ocupă locul doi în clasamentul celor mai ieftine destinaţii puţin promovate, după capitala Serbiei. Turiştii care vin într-un city break la noi plătesc, de persoană, 195 de euro. Ceva mai ieftin este doar în Belgrad unde, pentru aceleaşi servicii, turiştii vor scoate din buzunar 165 de euro de persoană. Iată acum câteva diferenţe de preţ între Belgrad şi Bucureşti: dacă, la sârbi, o masă la restaurant pentru două persoane costă 118 lei, la noi, pentru aceleaşi condiţii, turiştii vor plăti 120 lei.

Turist: Mâncarea este foarte bună, restaurantele sunt ieftine.

-Cum vi se par preţurile?

- Este ieftin, destul de ieftin.

-Sunt mai mici preţurile decât în Italia?

- Da, e mai ieftin ca în Italia sau ca în alte ţări pe care le-am vizitat.

- Mâncare, berea este ieftină.

Iar preţurile mici sunt cele care îi atrag pe turişi în Capitală.

Raluca Hatmanu, reprezentantul unei firme de turism: O masă de 2 persoane într-un restaurant din Centru Vechi, unde preţurile sunt mai mari, costă undeva la 20-25 euro şi vorbim de mese care includ fructe de mare, vită, preparate în general scumpe. O bere este undeva la 3,5 euro, cafeaua este şi ea la 3-3,5 euro.

Şi cazarea în Bucureşti este avantajoasă pentru străini, spun specialiştii.

Raluca Hatmanu, reprezentantul unei firme de turism: Avem hotelurile de lanţ internaţional, unde găsim o cazare foarte bună, turistul ştie la ce să se aştepte, dar sunt şi alternative precum hosteluri, butic-hoteluri, la care un cuplu pentru un weekend în Bucureşti plăteşte sub 100 euro cazarea.

Dacă vorbim despre transportul în comun din Bucureşti, o cursă cu taxiul prin centrul Capitalei este cu mult mai ieftină chiar şi faţă de capitala Serbiei.

Raluca Hatmanu, reprezentantul unei firme de turism: Dacă aleg turiştii străini să se deplaseze cu taxiul nu trebuie să plătească o sumă foarte mare, chiar şi de la aeroport până în centrul vechi. Dacă facem un calcul în euro, înseamnă 15 euro aproximativ.

În topul celor mai ieftine oraşe europene de vizitat se mai află Porto, din Portugalia, capitala Sloveniei, Ljubljana şi Valencia, din Spania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri