Naștere cu multe semne de întrebare. O familie a aflat cu stupoare că bebelușul lor este mort

Data publicării:
bebelus decedat

Miercuri, la ora 18, femeia de 22 de ani, a intrat în travaliu. Dar totul părea că decurge normal. La 15 ore după internare, medicii au decis să o ducă însă de urgenţă în sala de operaţii.

Cătălin Matei, tatăl: La 3 am întrebat, e bine soția? Copilul? Ce se întâmplă? Domnule stați liniștit că e totul perfect, mergeți acasă, odihniți-vă și veniți dimineață. Am venit la ora 7 și am întrebat la fel și mi-au zis: este bine, stați liniștit, vă anunțăm dacă este vreo problemă.

Şi totuşi, fără să explice cuiva de ce, doctorii au decis să-i facă cezariană. Pentru copil era deja prea târziu.

Cătălin Matei, tatăl: Să o văd la ora 10:30 pe targă, soția, și m-a întrebat unde este copilul, ce am născut? Ce să-i spun?"

Motivul pentru care bărbatul nu a ştiut ce să-i răspundă soţiei lui a fost că nimeni din Spital nu voia să vorbească cu el. Exasperat că medicii îl evită acesta a sunat la 112.

Cătălin Matei, tatăl: Am sunat la 112 ca să aflu, să pot să iau şi eu legătura cu cineva.

Abia după ce au venit poliţiştii la spital tatăl a aflat că bebeluşul era mort.

Cătălin Matei, tatăl: Mi-am dorit copilul ăsta, nu am adus-o aici să îl omoare şi să-mi spună după două ore că este mort. De ce nu au adus nişte documente să văd şi eu lucru ăsta? De ce nu ne-a zis de aseară că sunt probleme să o duc în altă parte? Deci, dumneavoastră nu ştiaţi să fie probleme, ştiaţi că este bine? Aşa mi s-a spus toată noaptea!

Vasile Stănculete, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu Jiu: Un incident regretabil, o gravidă la termen, s-a constatat că ar fi un debut de travaliu între timp a apărut o afecţiune fetală acută, pe o suferinţă fetală cronică. S-a făcut o cezariană, s-a scos un făt viu, cu un indice unu şi din păcate...

Anul trecut, la aceeaşi maternitate s-au înregistrat alte trei cazuri de malpraxis. În niciunul din ele nu s-a încheiat ancheta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri