Nelu Tătaru, despre ieșirea din localitate după 15 mai: Va fi o declarație verbală, dar trebuie dovedită cumva

Data actualizării: Data publicării:
politia romana controale rutiere în contextul restricţiilor de circulaţie impuse de starea de urgenţă, din cauza epidemiei cu noul coronavirus
Foto: Facebook Poliția Română

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, luni, că după 15 mai, când va expira starea de urgență, deplasările în afara localității vor trebui să fie limitate și bine justificate și se vor face în baza unei „declarații verbale” care însă va trebui dovedită cumva, cu un act sau cu o adresă.

„Declarația de ieșire din localitate deocamdată ne-am gândit să fie verbală. Putem dovedi cu ceva, cu un act de proprietate sau ceva”, a spus ministrul sănătății. Întrebat dacă este suficientă această declarație verbală și ce se întâmplă dacă cineva, de exemplu, minte, Nelu Tătaru a spus că „trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat. Putem da o adresă unde mergem și atunci se poate verifica”, a adăugat ministrul.

Nelu Tătaru a spus că pentru „evenimente restrânse în familie” sau pentru efectuarea de munci agricole în afara localității se va putea ieși din localitate, însă cel care o face trebuie să dovedească unde se duce, prin furnizarea adresei respective, prin prezentarea unui act de proprietate etc.

„Se poate ieși din localitate doar din motive bine întemeiate: mergem să îngrijim pe cineva, un copil, o persoană bolnavă, mergem la o proprietate pe care o avem în altă parte, mergem la munca câmpului - sunt lucruri care sunt motive întemeiate. Le veți vedea în următoarea perioadă”, a spus Nelu Tătaru.

„Vom avea o relaxare pe care o vom evalua la 14 zile. Dacă în aceste două săptămâni vom avea o evoluție conformă cu așteptările noastre și n-avem recrudescența unor focare sau o reluare a unei transmiteri comunitare extinse, atunci ne așteptăm ca în următoarea perioadă să putem relaxa și alte măsuri” - a punctat Nelu Tătaru, răspunzând unei întrebări referitoare la românii care vor să plece în concediu. Răspunsul sugerează că cel puțin până la 1 iunie nu este permisă deplasarea în afara localității motivată de dorința de a petrece un concediu.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri