Nervi la inaugurarea celei mai mari pârtii din nordul țării, unde lucrările au durat 10 ani

Data actualizării: Data publicării:
partie2

Nervi şi multe ore de aşteptare pentru turiştii care au mers la inagurarea celei mai mari pârtii din nordul țării, de la Rarău. Autorităţile din Câmpulung Moldovenesc n-au putut să explice de ce oamenii au fost nevoiți să aştepte trei ore pentru o plimbare cu telegondola.

Inaugurare cu ghinion la cea mai mare pârtie din nordul țării. După aproape zece ani de așteptare şi o investiţie de 15 milioane de euro, turiștii au stat chiar şi trei ore la rând, pentru a urca cu telegondola. O defecțiune la un senzor a făcut ca sistemul să meargă în regim de avarie.

Turist: De trei ore suntem aici. Nu ne-au zis nimic. Nu știu ce se întâmplă. Cred că un senzor, ceva, de la vântul ăsta puternic.

Autoritățile nu își explică ce s-a întâmplat.

Mihăiță Negură, primarul orașului Câmpulung Moldovenesc, Suceava: Când o instalație de o asemenea complexitate nu a funcționat de atâția ani, uitați că pot să dea niște erori.

Carmen Ciocan, jurnalist Digi24: Pârtia se întinde pe o lungime de aproape trei kilometri și pornește de la o altitudine de 1.220 de metri, cu o lățime de 30 de metri. Ajunge la sosire la aproape 700 de metri. Este dotată cu un sistem de telegondolă cu 33 de cabine. Într-o singură cabină încap opt persoane. Totodată sunt și nouă tunuri de zăpadă artificială.

Pârtia a fost dotată cu 176 de stâlpi de iluminat, pentru ca iubitorii sporturilor de iarnă să se bucure de zăpadă și pe timpul nopții.

Distracție și voie bună pe pârtia Feleacu din Cluj

La 12 km de Cluj-Napoca, Pârtia Teleschi Feleacu e locul ideal pentru a petrece o zi întreagă afară, la zăpadă.

Pârtia are o lungime de 765 de metri și oferă o priveliște de milioane. Până să pornească, schiorii pot admira o panoramă superbă a orașului Cluj-Napoca.

Închirierea unui echipament de schi costă 40 de lei. Sunt disponibile cursuri pentru cei care vor să afle secretele sporturilor de iarnă. Pentru ore individuale, prețul ajunge la 90 de lei.

Ștefan Bilocopetiuc, instructor: Suntem școală de schi aici pe Feleac, așteptăm cu program prelungit, până seara târziu, până la 10 seara în weekend, să vină binedispuși, mâncați și cu chef de distracție.

Femeie: E foarte frumos, mi-am dorit dintotdeauna să urc pe schiuri.

Radu Mureșan, administrator pârtie: Pentru cei care nu doresc să schieze, avem un tubbing, care este cu colaci. De altfel, urcarea se face tot cu banda. Iar pentru cei mici avem rotondo, tot cu colaci, dar cu mai puțină adrenalină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri