Nicușor Dan anunță controale “în forță” la terase. Ce spune edilul Capitalei despre redeschiderea școlilor

Data publicării:
pahare cu bauturi pe masa la terasa
Mii de poliţişti, jandarmi şi pompieri au participat la controale. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat, în cadrul interviului “În Fața Ta” de la Digi24, că va intensifica controalele de la terasele din București pentru respectarea măsurilor sanitare de prevenție. De asemenea, acesta a spus că trebuie efectuate controale și în transportul în comun din oraș și cel metropolitan.

“Unul dintre lucrurile pe care o să le facem cu siguranță este să controlăm transportul public între București și localitățile învecinate, ca oamenii să poarte mască în respectivele mijloace de transport”, a declarat Nicușor Dan.

El a mai transmis că este de acord cu închiderea școlilor, dacă specialișii consideră copiii un factor de transmitere a COVID-19.

“Dacă specialiștii spun că copiii sunt un factor de transmitere a acestei boli, fiind în situația asta gravă, eu sunt absolut de acord cu închiderea școlilor, cu menținerea acestei măsuri, până când vom reuși să scădem numărul de infectări”, a precizat Dan.

Edilul anunță controale “în mare forță” ale Poliției și Jandarmeriei la terasele din Capitală.

“De această chestiune, controale în spații aglomerate, se ocupă Poliția, Jandermeria și Poliția Locală. Am avut aseară (joi-n.red.) o discuție cu ei. În linii mari, locurile în care măsurile sunt respectate cel mai puțin sau încălcate cel mai mult, sunt terasele, care se transformă spre noapte în cluburi. Acolo o să intervenim în mare forță”, a afirmat primarul.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri