Nicuşor Dan câştigă un nou proces cu Primăria Capitalei. Ridicarea unor construcţii pe malul Lacului Floreasca, suspendate

Data publicării:
nicusor dan gabriela firea inquam octav ganea
Fotografii: Inquam Photos / Octav Ganea

Tribunalul București a suspendat o autorizație de construire emisă pe malul Lacului Floreasca din Capitală și PUZ (plan urbanistic zonal) Inel Median în ceea ce privește malul Lacului Floreasca, a anunţat candidatul independent la Primăria Capitalei, susţinut de PNL şi USR, Nicuşor Dan.

Acțiunea a fost inițiată de Asociația Salvați Bucureștiul, Fundația Eco Civica, Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului și Asociația Orașul Verde împotriva Consiliului General, al Primăriei Generale, a Primarului Sectorului 1 și a beneficiarilor autorizației (dosar 8656/3/2020).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„În anul 2013 Sorin Oprescu a propus și Consiliul General a votat un PUZ pentru inelul median în zona de nord. A fost un pretext pentru a mări coeficienții urbanistici pe mai multe terenuri adiacente, inclusiv pentru a transforma spații verzi în construibile. Fâșia de spațiu verde de protecție a Lacului Floreasca a fost redusă de la 50 m la 10 m pe unele porțiuni”, a precizat Nicuşor Dan, într-o postare publicată pe Facebook.

„Schimbarea destinației spațiului verde, adică trecerea din spațiu verde în construibil, este ilegală. Acesta a fost principalul motiv invocat de asociații”, a spus Dan.

Astfel, în baza PUZ-ului, primarul Sectorului 1 a emis autorizație de construire la 10 metri de Lacul Floreasca.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, dar este executorie. Beneficiarii autorizației trebuie să suspende imediat lucrările de construire.

Acesta este procesul cu numărul 168 câștigat de Asociația Salvați Bucureștiul in chestiuni de mediu, urbanism, constructii, patrimoniu construit.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri