Noapte albă la Permise și Înmatriculări auto

Data actualizării: Data publicării:
coada permise

Zeci de şoferi au făcut iar noapte albă în faţa Direcţiei de permise şi înmatriculări auto din Pipera. Pentru a fi siguri că le vine rândul la ghişeu, oamenii au făcut şi liste cu ordinea sosirii.

Aproximativ 150 de persoane se află în această dimineață la coadă la Direcția de permise de conducere. Oamenii spun că și-au luat o zi liberă de la serviciu pentru a-și rezolva problemele din cauză că au auzit în ultima vreme despre cozile imense de la Direcția de permise. 

Mai mult, unele persoane au început să vină din timpul nopții și s-au așezat la coadă în fața clădirii din Pipera pentru a prinde un loc cât mai bun. 

„Am fost ieri și am avut bon 164 și era afișat 48 și au zis domne închide la ora 16.00, nu-ți vine rândul. Du-te, vino devreme, la 4.00 dimineața, la 3.00”, a declarat un șofer.

„Nebunie, am fost acum două zile m-am uitat și nu aveam nicio șansă!”, a spus o altă persoană. 

Oamenii speră că ceva se va schimba și spun că nu este deloc în regulă să pierzi o zi întreagă la Direcția de Permise și Înmatriculări Auto. 

Ministerul de Interne a anunțat, joi, că i-a convocat pe prefecții de Ilfov și București, împreună cu conducerea Direcției de Permise pentru a găsi o soluție la această problemă. 

Autoritățile spun că au un deficit de personal de 22%, ceea ce înseamnă că din cinci angajați unul lipsește. Din cei 88 de funcţionari, doar 66 sunt prezenţi la muncă, ceilalţi se află în concediu medical sau în concediu de odihnă.

Mai mult, autoritățile spun și că s-au vândut mai multe mașini. 

„Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, activitatea societăţilor de leasing şi a dealerilor de vehicule atât noi, cât şI second-hand, a cunoscut o creştere, în medie, de 15%”, se spune într-un comunicat al prefecturii bucureşti.

 

Anul trecut în Bucureşti peste 18.000 de persoane s-au înscris la concursul pentru permisul de conducere, iar anul acesta peste 9.000.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri