Sari la conținut

Noaptea în care a plouat cât într-o lună. O stradă a cedat

După două zile cu temperaturi caniculare, azi-noapte mercurul din termometre a coborât la jumătate. În plus, au venit furtunile, vântul puternic cu rafale de peste 70 de kilometri la oră şi grindină.

Apă de jumătate de metru pe o stradă de la marginea Craiovei. Mulţi oameni au renunţat la încălţăminte şi au înotat desculţi prin bălţi. Dau vina pe lucrările la sistemul de canalizare care au fost făcute de mântuială, spun ei.

"Din cauza canalizării. Care au făcut-o. S-a umplut bazinul acolo şi gata. Nici nu mai puteţi să ieşiţi din curte. Decât cu cizme", se plânge o femeie.

Conducerea Companiei de Apă Oltenia are o altă explicaţie:

"Canalizarea a fost bine făcută, dar ei sunt mai jos decât strada şi se duc apele în curţi," spune Constantin Mitriţă, director compania de apă.

Alt cartier, aceeaşi situaţie. La intrarea în oraş dinspre Drobeta Turnu Severin, şoseaua a fost complet acoperită de apă. Balta se întinde pe câteva sute de metri, iar maşinile înaintează cu greu.

Un pasaj din oraş a fost inundat, după ce canalizarea nu a mai făcut faţă debitului uriaş de apă.

Ploaia torenţială a inundat şi o băncă din Balş. În subsolul clădirii, apa a ajuns la jumătate de metru.

Meteorologii spun că a plouat cât pentru o lună. Lucru care se vede cel mai bine la Slatina, unde o stradă s-a surpat. Artera a fost închisă circulaţiei.

Tot în Olt, o şosea din localitatea Priseaca a fost inundată. Apa a intrat în mai multe gospodării.

S-a circulat cu dificultate pe DN7, în Vâlcea. În zona localităţii Balta Verde, pompierii au scos apa de pe şosea cu motopompe.

Vântul puternic şi ploile au făcut ravagii şi la Râmnicu Vâlcea. Furtuna a durat doar câteva minute. Vijelia a rupt mai mulţi copaci care s-au prăbuşit peste maşinile aflate într-o parcare din centrul oraşului. Trei autoturisme au fost serios avariate.

Ploaia a inundat un cartier de vile din comuna Bradu, la o aruncătură de băţ de Piteşti. Canalizarea nu a mai făcut faţă şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor.

Pe Autostrada Bucureşti Piteşti, din cauza ploii, un tir a derapat, s-a răsturnat şi a ajuns în şanţ.

Pe aceeași temă