Noi filmări cu autostrada din România care va face legătura cu rețeaua europeană de autostrăzi

Data publicării:
AUTOSTRADA

În imaginile filmate apar pasaje din Centura Arad, chiar la începutul filmării, și A1 Arad-Nădlac. Autostrada A1 este o autostradă din România, parte a Coridorului IV pan-european de transport, aflată în construcție, din care sunt funcționale cinci segmente: unul de 109,6 km care leagă Bucureștiul, capitala României, de Pitești, reședința județului Argeș (care are un capăt în vestul Bucureștiului și celălalt la intersecția cu DN7, la nord de Pitești); un alt segment de 34 km care ocolește orașul Sibiu pe 17,5 km pe la nord (între localitățile Șelimbăr și Șura Mică) și merge mai departe până la Săliște; altul de 76,5 km între localitățile Cunța și Deva (Șoimuș), ocolind orașele Sebeș și Orăștie; o mică porțiune de 17 km în zona orașului Lugoj; și tronsonul Timișoara (Izvin)–Arad, de 54 km.

Autostrada A1 a fost prima construită în România, în perioada 1967–1972 și refăcută în 2000, cu noi segmente adăugate între anii 2007 și 2013. 

La finalul lucrărilor, autostrada urmează să lege Bucureștiul de Pitești, Sibiu, Sebeș, Deva, Lugoj, Timișoara, Arad și Nădlac, făcând legătura cu autostrada M43 din Ungaria, spre Seghedin. În vara lui 2013, erau în lucru segmentele Nădlac–Arad, Timișoara–Lugoj, Lugoj–Deva și Orăștie–Sibiu, atribuite pentru construcție din aprilie 2011. 

Mai multe detalii despre această autostradă găsiți și aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri